Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:23
missa2
Abone

Herkes üzdüğü kadar üzülür mü

Herkes üzdüğü kadar üzülür mü

Kayıtsız Üye
İyi insan olmak, görevlerini yerine getirmek ayrı birşeydir yeri gelir farkederek yada farketmeden öyle bir üzersin ki insanın kalbinde bir yara açarsın işte böyle bir durumda insanlar hayatta gerçekten yaşattığını yaşıyor mu


Yorum: Herkes üzdüğü kadar üzülür mü

Ebû Mansur
Selamın Aleyküm şunu okuyabilirsiniz:
Kul, yaşattığını yaşamadan ölmez mi? İnsanlar yaptıklarını kötülüklerin aynısını yaşamadan ölmez mi? Yani demek istediğim, ben bir insana bir kötülük yaptım ve tövbe ettim, o kişiden bu iş için helallik de aldım. Yaptığım kötülüğü ilerde bir başkasından görür müyüm?
Hayır, böyle bir kural yoktur. Elbette Allah Teâlâ yaptığının benzerini yaşamadan kulunun ruhunu almayabilir. Bu bir ceza çeşidi olabilir ama kural değildir. Hata eden, ettiği hatadan tevbe etmelidir. Eğer hata bir insanla ilgili ise yani kul hakkı dediğimiz durum varsa tevbe ile alakalı olarak ilave bir durum daha oluşur; o kişi ile de helalleşmek gerekir. Hak sahibi yaşarken sadece tevbe etmek yeterli olmaz.
Nurettin Yıldız

Okudunuz mu?  Abdes alırken söylenmemesi gereken şeyleri söylemek abdestin sıhatine engelmidir?

Yorum: Herkes üzdüğü kadar üzülür mü

Trabzolu61
hiçde bişey olmadan huzurla ölürler sen veya bizlerde üzüldüğü gibi kalır

Bu kategoride yer alan Allah'ı görmek ile ilgili Ayet ve Hadisi Şerifler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Herkes üzdüğü kadar üzülür mü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.