Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:39
missa09
Abone

Müslümanlar Ashabı Kehf isimlerini neden kullanmıyor

Müslümanlar Ashabı Kehf isimlerini neden kullanmıyor

j700
Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş

bu isimler mağarada mucize eseri 300 yıl yaşamış Allah dostlarının isimleri ama hiç çocuğuna bu isimleri koyan müslüman görmedim neden müslümanlar bu isimleri kullanmıyor

ben ileride çocuğuma mekselina ismini koymayı düşünüyorum caiz midir

Okudunuz mu?  Ünlü şairlerden baba ile ilgili şiirler

Yorum: Müslümanlar Ashabı Kehf isimlerini neden kullanmıyor

Kayıtsız Üye
Efendimiz aleyhi’s selam hazretlerinin ümmetinden olan alim ve evliyaların (radiyAllahu teala anhum) mübarek isimlerini koymakla, o mübarekleri anımsıyor ve saygımızı gösteriyoruz.

Bizlerin i’tikadı şöyledir, en üstün peygamber efendimiz aleyhi’s salatu ve’s selamdır. En üstün ümmet ise O’nun (aleyhi’s selam) ümmetidir. Peygamberlerden (aleyhimü’s selam) sonra en üstün insanlar Ashabı Kiram efendilerimizdir (radıyAllahu teala anhum). Bizler bu ölçüyü dikkate alarak, belki de ”ehem mühimme tercihtir” prensibiyle ümmetimizin alim ve evliyalarının ismini koyarız. Hak teala her şeyin en doğrusunu bilir.

Okudunuz mu?  Yanlış fetva vermek ile ilgili hadis

Rabbim cümle mü’min ve müslüman kullarından daimen ve ebediyyen razı olsun.

İnşaAllahu teala sualinize cevap verebilmişizdir.

Selam ve dua ile…


rüyada yemliha ismini gorn, debernuş

Bu kategoride yer alan İslam Dinini Yaşamaya Çalışarak İnzivaya Çekilmek Doğru mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslümanlar Ashabı Kehf isimlerini neden kullanmıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.