Anasayfa
13 Ağustos 2022, 18:02
missa2
Abone

Şaraptan yapılan sirke helal midir?

Şaraptan yapılan sirke helal midir?

Muvahhid2018
Konuyu açmadan önce okuyup araştırdım; kendi kendine sirke haline dönüşen şaraptan bahsediliyor, "hal değişikliği olduysa temizlenmiştir" şeklinde bir açıklama okudum. Oysa günümüzde sirke olarak kullanılmak üzere şarabın bilerek sirkeye dönüştürülmesiyle üretilen çeşitleri var ve gıda maddelerine katılıyor, farkında olmadan biz de bunları yiyoruz. Türkçe etiketteki "İçindekiler" kısmında sadece "sirke" olarak geçtiği için de çoğu zaman farkına varmıyoruz; ama İngilizce etikette "spirit vinegar" ya da Almanca etikette "Brantweinessig" olarak açıkça yazıldığını görüyoruz. Bu cins sirkeyi tüketmek helal olur mu? Markette her etiketi ayrıntılı okuyacağım diye sıkıntıya düşüyorum.

Okudunuz mu?  İnsanın çocuğu günahları yüzünden mi olmuyor

Yorum: Şaraptan yapılan sirke helal midir?

imam
şarabın sirkeye dönüşmesi

Sirke hiç bir madde katılmadan kendi kendine şaraba dönüşürse imam şafiiye göre kullanılabilir ama her hangi bir madde katılarak şaraba dönüşen sirke kullanılamaz haramdır.

Hanefi mezhebine göre hüküm burada yazılıdır: forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/157287-sarabin-sirkeye-donusmesi.html

Okudunuz mu?  İslamda isyan nedir?

saraptan.sirke.yapilirsa helal.olur mu

Bu kategoride yer alan Namaza başladığımdan beri vesvese oluyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şaraptan yapılan sirke helal midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.