Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:32
missa1
Abone

Allah’a inanıyorum imansız gitmekten korkuyorum ama içime şüpheler geliyor

Allah’a inanıyorum imansız gitmekten korkuyorum ama içime şüpheler geliyor

Kayıtsız Üye
Ya ben imansız gitmekten cehennemde yanmaktan korkuyorum hayal edince ürperiyorum bile Amentü nun 6 esasına inanıyorum ama bazen içime öyle şüpheler geliyor ki ıçimden hayır ya ınanıyorum ben sus sus diyorum geçmiyor ve öle ki acaba imanıma zarar mi geldi ben acaba kalpten inanmıyor muyum falan diye şüpheler geliyor bütün gün kafamda dolanıyor normalde hiç sormam namaza başladım şüpheler doğuyor hep bir şey yazıyor internette acaba ole mi oluyorum sonra sürekli tövbe ediyorum bugün yaklaşık 20 kere amentü okudum ne oluyor bana kalben inandığımı nasıl anlarım bakmam gerek çok korkuyorum müslüman olarak ölmemekten

Okudunuz mu?  Erken uyumak için dualar

Yorum: Allah’a inanıyorum imansız gitmekten korkuyorum ama içime şüpheler geliyor

Wiki
Bendede bu korku var maalesef. Allah sonumuzu hayır etsin.


Yorum: Allah’a inanıyorum imansız gitmekten korkuyorum ama içime şüpheler geliyor

Tevbe
Bu vesveseler geldiğinde içinizden "Allah’a ve Peygamberine iman ettim." diye geçiriniz. Üstüne çok düşmeyip, düşünmemeye çalışınız. Namazımızı kılıyor, İslamı yaşıyorsak Mevlam cömertlerin en cömertidir ve çokça bağışlayıcıdır. Bizlere af buyurur inşaAllah.

Okudunuz mu?  Turizm ile ilgili bilmece

Yorum: Allah’a inanıyorum imansız gitmekten korkuyorum ama içime şüpheler geliyor

bbgbbg
Araf – 201 ;
Takvaya erenler var ya, onlara şeytan tarafından bir vesvese dokunduğunda (Allah’ın emir ve yasaklarını) hatırlayıp hemen gerçeği görürler.

Fussilet – 36
Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, işiten, bilendir.

Okudunuz mu?  Dilenci kovmak günah mı?

Gerçekten iman ettiğinizi imansızlıktan korkmanızdan anlayabilirsiniz Allahu alem,kalplerin özünü Allah(azze ve celle) bilir.Korku ve ümit arasında olmak iyidir.Rabbim bizlere hayat boyu cehennem korkusu ve cennet umuduyla salih bir müslüman olarak yaşamayı basip etsin.

Bu kategoride yer alan Kadın kocasının izni yok ise anne ve babasını evine alamaz mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a inanıyorum imansız gitmekten korkuyorum ama içime şüpheler geliyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.