Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:40
missa
Abone

Tecvid bilmeyen Kuran okuyamaz mı

Tecvid bilmeyen Kuran okuyamaz mı

Ugurbocek
Kuran-ı Kerimi düzgün okuyorum sanardım bir kaç bisey ögrendim ama başka.zor kurallar da var şimdi ben onları öğrenemediğim için aklimda tutamadığım için okumak aşkım gitti. Sanki günahkar oluyormusum.gibi geliyor. Neden aklimda tutamiyorum kurallari diye. Belkide koca bir vesvese bu değil mi.

Okudunuz mu?  Evlilik için dua

Yorum: Tecvid bilmeyen Kuran okuyamaz mı

arifselim
Tecvidli bir şekilde okumak en faziletlisidir ama bilmeyen kişide elbette kuranı kerim okuyabilir. Sen bildiğin ve öğrendiğin kadarını uygulamaya çalış. Unuttuklarından dolayı üzülme. Kuran okuma aşkını kaybetmemek için şeytanın seni kandırmasına ve vesvese vermesine üzün verme. Vesvese gelse bile buna önem vermezsen Allah’ın izniyle geçecektir.

Okudunuz mu?  Yaşlı ve hasta anneme bakıyorum fakat eşim razı degil ne yapmalıyım

Yorum: Tecvid bilmeyen Kuran okuyamaz mı

islambilgini
okuyabilir.ama tecvidli okumamız lazım . cünkü eğer tecvidli bir şekilde okumassak kelimeyi başka manaya çekmiş olabiliriz mesela; halaga (h hırıltılı) =yarattı demektir ama ; halaga (h hırıltısız ) =tıraş etti demektir .yani manalar farklı oluyor onun için kendimizi zorlamalıyız.eger herşeye ragmen okuyamıyorsak o zman bir şey olmaz.

Bu kategoride yer alan Melekler lanet eder mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tecvid bilmeyen Kuran okuyamaz mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.