Anasayfa
22 Ağustos 2021, 1:21
hakkinda
Yönetici

Cenaze evinde hocanın görevleri nelerdir

Cenaze evinde hocanın görevleri nelerdir

Ali koc
Cenaze evinde hocanin görevleri nelerdir
Bunlari ögrenmek istiyorum


Yorum: Cenaze evinde hocanin görevleri nelerdir

Omer Faruk
Cenaze evinde hocaların hiçbir görevi yoktur kardeşim. Taziyeye gelen herkesin ölümden ibret alma görevi vardır o kadar. Söz konusu mevta zaten yapacağını sağlığında yapmış gitmiştir. Bugün cenazevinde yapılanlar maalesef törensel niteliktedir, dini niteliği yoktur.

Okudunuz mu?  Kul hakkı nedir kısa bilgi

Dini nitelik kazandırmak istiyorsak, öncelikle cenaze yakınları ölümü hatırlatan, herkesin anlayacağı ayetler ve hadisleri okumaları hayırlarına olur. Aksi takdirde kimsenin anlamadığı ancak sevap ümidiyle okunan Kur’an’ın kimseye faydası yoktur. Unutmayınız Kur’an Allah tarafından anlaşılmak üzere indirilmiştir, tören kitabı değildir. Allah anlayıp, istifa eden kullarından eylesin.

Okudunuz mu?  Mevlananın evrensel sevgi anlayışı hakkında bilgi

Bu Kur’an, ayetlerini düşünsünler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. (Sad suresi, 29. ayet.) Bir başka ayette de Apaçık Kitab’a ant olsun ki, iyice anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur’an yaptık. (Zuhruf suresi, 2-3.

Okudunuz mu?  Hanefi fıkhına göre sütsüz boş göğüs emilince süt akrabalığı olur mu süt akrabalığı hakkında geniş bilgi verirmisiniz?

cenaze evinde okunacak kuran ayetleri

Bu kategoride yer alan Hıristiyan Ne Demek Ve Hıristiyan Olmak Günah Mı ( mum hocam bilgi verir misin ) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenaze evinde hocanın görevleri nelerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.