Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:31
missa1
Abone

Suizan kibir düşünceleri?

Suizan kibir düşünceleri?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar benim aklımdan sürekli suizan kibir düşünceleri var ama ben böyle olmayı istemiyorum böyle kötü düşünmek istemiyorum ağlıyorum tövbe ediyorum Allah’a sonra mesela icimden düşündüğüm şeylerden bile küfre girdim sanıyorum yani mesela kendi kendime ıçimden konuşuyorum aaa acaba bu yanlış bisey miydi hemen tövbe ediyim diyorum sonra diyorum ki bu takıntı diyorum etme Allah senin içini biliyor diyorum sonra yine tövbe edesim geliyor ve " Allah’ın merhametine inanmiyorsam" gibi düşünce geliyor ama korkuyorum çünkü biliyorum Allah "kulum beni nasıl bilirse öyleyim" der ben Allah’a saygısızlık yapmak istemiyorum karşı gelmek istemiyorum Internette bir abla gördüm sonra içimden şöyle geçti "Insanlara dua etmiyorsun" sonra çok kötü oldum ağladım ben bencilmisim dedim ben böyle kötü bir insan olmak istemiyorum bunlar takıntı midir??

Okudunuz mu?  Eski dinlerde idam cezası var mıydı?

Yorum: Suizan kibir düşünceleri?

Dumam
Kalbini dinle kalpten kasıt ruh, ruhun Allahtan geldi. Kibir nefis ön yargı şeytanın oyunlarıdır aklını değil ruhunu dinle bunu yapmanın en güzel yolu tevekkül etmektir tevekkül etmeye doğadan başla rüzgarı hisset içine aldığın nefesi hisset kuşların sesini dinle ne söylüyorlar anlamaya çalış yaprakların kıpırtılarını dinle geri kalan hiçbir şeyi düşünme sadece tek birşeyi düşün Allahın hikmetini ve gördüğün duyduğun herşeyin Allahın emriyle gerçekleştiğini. Yaprak kıpırdıyor hışırtıyı duyma Allahın kıpırda nidalarını duy rüzgar esiyor rüzgarı hissetme Allahın es es es dediğini hisset. Tevekkül ederken aklına hep bunu Allah emrediyor ama rüzgar olmasa yaprak kıpırdamaz gibi sorular gelecek o dakikadan sonra araştırmaya başla rüzgarın nasıl oluştuğpunu yaprağın nasıl kıpırdadığını göreceğin tek şey yine Allahın kudreti olacak yarattığı düzen uyguladığı sınav ortamının oluşması için oluşturudğu vesileler düşünmek görebildiğine akıl erdirmek gerekir.

Okudunuz mu?  Başı açık kadının kocası azap çeker mi

Allahın sanatını görmeye çalış yarattığı onca mükemmel hadiseleri karadelikler nötron yıldızları gibi sen gör diye yaratmış senden bunları araştırmanı uzaya çıkmanı veya sanatıyla herhangi bir şey yapmanı istemiyor ona inanmanı istiyor ruhunla var olmanı istiyor kibir ego nefisine yenik düşerek şeytanın oyuncağı olmamanı istiyor sana diyor ki bütün günahlarını affederim seni senden daha çok severim sonsuz merhamet sahibiyim sana diyorki dünya sınavında sabırlı ol şeytana uyma gerisini bana bırak.

Okudunuz mu?  Kur-anda adı geçen peygamberlerin şema içinde gösterimi

Yorum: Suizan kibir düşünceleri?

Kayıtsız Üye
Ruhun Allah tan geldi derken neyi kastediyorsun bilmiyorum da bu konuda sunu belirtmek isterim bir şey hem bize hem Allah in zatina ait olamaz,soyle ki hersey Allah in tum yaratilmislar Allah in iste insan ruhu da bu sekilde Allah in yarattiklarindandir.

Okudunuz mu?  Şirkin Affı nasıl ve Nisa 48 i nasıl yorumlamalıyız ?

Ruhu bilen de Allah tir.

Bu kategoride yer alan Dua ederken samimi olmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Suizan kibir düşünceleri? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.