Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Neden teknolojiyi müslüman olmayanlar geliştiriyor?

Neden teknolojiyi müslüman olmayanlar geliştiriyor?

Kayıtsız Üye
Teknolojinin gelişmeside, ilerlemeside müslüman olmayanlar tarafından gerçekleştiriliyor.Müslüman ailelerin çocuğu olmadığı için, besmelesiz ilişkiden doğan dejin denilen cin ile insan karışımı insan olmadıkça devrim niteliğinde ürünler ortaya konulamazmı? Yoksa çok zeki insan oldukları için mi bu durum?

Okudunuz mu?  Hz. Ömerin ezanı değiştirdiği doğru mu?

Yorum: Neden teknolojiyi müslüman olmayanlar geliştiriyor?

Kayıtsız Üye
Allah dilediği kuluna ilminin bir parçasını verir.Bunu günah işlerim korkusu ile pek çok insan,şeytanın telkinleri ile gizler.Ama bu doğru olmaz.Çünkü büyük bir günahtır.Müslümanım günah işlerim diyerek pek çok insan ilmi ile hiç bir kişiye fayda sağlamaz.Müslümanlar arasında, daha iyi teknolojik araçlar geliştirecek ilmi olanlar vardır.Ama müslüman olmayan yaptığı zaman, müslüman daha sonra ilmini kullanmayı öğrenerek yapıyor.Normalde müslüman kişide pek çok ilim vardır.

Okudunuz mu?  Kafirden helallik istenir mi?

Yorum: Neden teknolojiyi müslüman olmayanlar geliştiriyor?

kastamonu37
Ne alaka Türkiye’de herkes ilişkiye girerken besmele mi çekiyor ? Eskiden de teknoloji Osmanlı nın elindeydi Osmanlı besmelesiz mi ilişkiye giriyordu ? Bence sorunuz çok saçma olmuş , bu tamamen okuma ve araştırma ile ilgilidir ve tabiki devletin politikaları devlet teknolojiye destek ve teşvik verirse halkda sadece din veya fabrikalarda mağazalarda çalışmak yerine ilim öğrenip dünyaya hizmet insanlığa hizmet etmeyi amaçlarsa bizde birşeyler yapabiliriz.

Okudunuz mu?  Duâda ellerin durumu nasıl olmalıdır?

Ayrıca dış güçler genelde bazı ülkelerin gelişmesini istemezler bu yüzden onlara ilim satarlar ama urettirmezler.


Yorum: Neden teknolojiyi müslüman olmayanlar geliştiriyor?

Kayıtsız Üye
çünkü Türkiye ve bizim gibi birkaç ülke dışında kalan Müslüman ülkeler işgal altında.

Yani şöyle anlatayım sana. Bugün kullandığımız matematiğin çıkışı Arap ve Hintlere aittir aslında. Rakamlar var ya hani 12345..9 ve 0 olan. Bu sistemi Araplar ile Hintler bulmuştur ve ABD’de bu sisteme Arabic numerals denir.

Okudunuz mu?  Muhabbet kuşu uğursuz mudur ?

Birçok matematiksel terimi de yine Hindistan’da Müslümanlar bulmuştur.

Fakat Hindistan’da İngiliz sömürgesi var. Yani İngilizlerin işgali altında orası. Bakıyorlar kafası çalışan, devamlı bir şeyler üreten bir insan var onu alıkoyuyorlar. İngiltere veya herhangi bir Avrupa ülkesine gönderiyorlar zorla ve orada eğitim almasını sağlıyorlar. O formülü orada o ülkenin vatandaşı olarak çıkarttırıyorlar. Mesela sonsuzluk teorisi diye bir film var. O film gerçek bir biyografidir. O filmi izlersen demek istediğimi anlarsın. Srinivasa Aiyangar Ramanujan’ın hayat hikayesini anlatır o film. Ramanujan Müslüman’dı yanlış hatırlamıyorsam fakat onu dininden koparmak için alıkoyuyorlar ve Avrupa’da bir okulda okutuyorlar. Formülü ortaya koyuyor tabi. Fakat ailesinden koparılıyor, memleketinden koparılıyor, hatta tamamen o ülkenin vatandaşı yapmaya çalışıyorlar. Mesela filmde bir sahne vardı: Yemeklerin içinde ne olduğu başta söylemiyorlar. Tam ağzına lokmayı aldıktan sonra domuz olduğunu işitiyor sağındakilerin konuşmasından mı ne tam hatırlamıyorum. Yani onu bile asimile ediyorlar öyle öyle yaparak. Aç kalıyor o da orada daha sonra uzun süre falan.

Okudunuz mu?  Kaç çeşit hadis vardır ve isimleri nelerdir?

Kısacası Müslümanların bilim üretememesi yok ürettirmiyorlar şu an.

Çok şanslıyız şükürler olsun Allah’a binlerce kez biz bir ülkenin sömürüsü altında değiliz ve dinimizi de özgürce yaşayabiliyoruz, üretimimizi de yapabiliyoruz.


En zeki insan

Bu kategoride yer alan Mazeretsiz olarak cuma namazına üst üste üç defa gitmeyenin nikahı düşer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden teknolojiyi müslüman olmayanlar geliştiriyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.