Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:32
missa1
Abone

Seccadede ayaklar kenara çıksa olur mu?

Seccadede ayaklar kenara çıksa olur mu?

Vuqar777
Seccadeden ayak topuklarimiz kenara ciksa olurmu?ayaklarin hepsi seccadedemi olmali?


Yorum: Seccadede ayaklar kenara ciksa olurmu?

vel Fecr
bir şey olmaz. namaza devam 🙂 bu gibi şeyler ile şeytanın vesvesesine kulak asmayın.

untuma niyetleri bilen Allah teala, Allah teala niyetleri biliyor diyede haddi aşmamak gerekir.


Yorum: Seccadede ayaklar kenara ciksa olurmu?

Dumam
vel Fecr namazda otururken ayakların duruş şekli, ayakarımı gösterildiği şekile getiremiyorum getirmeyi başarırsamda acı çekiyorum içim rahat etmiyor yapmam gerekeni yapamadığım için herzaman aynı şekile getirebilsem acı çekmeyede razıyım. Birde namazda okunması gereken sure ve dualardan hepsini bilmiyorum etteyatü duasını bilmek gerekiyor ama kalın kafam arapçayı ne telafuz edebiliyor nede ezberleyebiliyor fatiha ihlas ve sübhaneke duasını bile bir kısmını sürekli unutuyorum tekrar bakarak düzeltiyorum arapçayla ilgili ezberleme ve telafuz sorunlarım var sureler dışında duaları türkçe ezberleyip namazda türkçe okumamın sakıncası varmıdır? Bu konularla alakalı ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Esra Yusuf simlerinin arapça yazılışı ve anlamları

Yorum: Seccadede ayaklar kenara ciksa olurmu?

Vuqar777
Sen namaza yenimi basladin.bende namazda boyle oluyordum.ayaklarin nasıl rahat ediyorsa oyle koy sen namazını kil rahatca.dualari tez tez telrarla insan alisiyor sonra unutmuyor.bende senin gibiyidim,Allaha sukurler olsun ki duzeldim bende. sen devam et alisacaksin☺

Okudunuz mu?  Kamet nedir tanımı

Dumam
Namaza yeni başladım önceden de yanlış kılıyormuşum bilmiyordum inşAllah bütün namazlarımı eksiksiz kılmayı nasip eder Rabbim. Bildiğiniz bir yöntem var mıdır? Sure ezberlemeyi geçin okurken bile sorun yaşıyorum telafuz edemiyorum türkçe okumakta doğru değil tam karşılığını sağlamıyor. Vel fecr in dediği haddi aşma olayı canımı sıktı yani bende niyetin önemli olduğunu düşünüyordum namazı bazen insan şehvetle kılıyor o duyguyla kafan nasıl duruyor elin ayağın nerde bilemiyorsun haddin çizgisi nedir acaba vel fecr?

Okudunuz mu?  Boy abdesti alma şekli sırasıyla

duzgunomer
Kıyamda ayaklar paralel ve hanefiye göre arasında 4 parmak açıklık olmalıdır. (Bildiğim kadarıyla sünnet)

Arap alfabesi okumayı bilmiyorsan, arapçanın türkçe yazılışıyla ezberleyebilirsin. Ezberi kolaylaştırmak için kelime kelime ayet ayet hızlıca ezberlebilirsin. Yaz bir kağıda sürekli oku ezberle.

Fel fecr heralde haddi aşmak derken şunu kast etti: Örn.

Okudunuz mu?  Cami imamının görevleri nelerdir?

– Nasıl olsa Allah affedicidir, şu haramı işleyim sonra tövbe ederim Allah affeder.

– Aaa rükuya gitmeyi unuttum, neyse niyetim zaten namaz kılmak, Allah affeder bir şey olmaz .


Dumam
Allah razı olsun içimi rahatlattınız aklıma türlü vesveseler gelmişti.
Ben çok arada kaldım namaz konusunda fatiha ihlas ve sübhanekeyi de çocukluktan ezberimde bu üçüylede bütün namazlar kılınmıyor bunu bildiğim içinde namazın kabul edilmesinden çok, günah olacakmış gibi geliyor bu nedenle sabah ve akşam dışında kılamıyorum öğrenmeden önce yanlış yapmışım Allah affetsin. Şimdiye kadar aklın nerdeydi derseniz şimdiye kadar aklım yokmuş. Bir süredir öğrenemedim size sormak istedim kelime kelime ezberlemeye çalışacağım Allah inşAllah bütün namazlarını dosdoğru kılmak isteyen bir kuluna yardım edecektir o kul namaz kılmayı bile hak etmeyecek kadar aciz olsa da.

Okudunuz mu?  Hangi süre kaçıncı cüzde?

duzgunomer
Arapçanın türkçe yazılışı derken şunu kast ediyorum: gulhü vAllahü ehad vb vb.

Sabah akşam derken, diğer namazları neden kılamıyorsun ki

Başka zamlı sure bilmiyorsan farklı rekatlarda aynı zamlı sureyi okuyabilirsin.

Bir de farz namazların ilk 2 rekatında zamlı sure okunuyor diğer rekatlarda okunmasına gerek yok.

Okudunuz mu?  Turkuaz taşı nasıl temizlenir?

vel Fecr
namaz kılarken duruş ile alakalı matematiksel olarak şu parmak şuraya, şu ayak buraya, 30 derece açıyla durmam gerek gibi detaya inmeyin.
olması gerektiği kolayınıza geldiği gibi durun. mesela bir zayıf ile şişman kişinin ayaktayken ayaklarının açıklık mesafesi değişebilir. illa şu ölçüyü tutturacam diye kasmayın kendinizi rahat olun.

rukünler ile alakalı ise rasulullah efendimiz sav diyorki " namazı benim kıldığım gibi kılınız "

Okudunuz mu?  Peygamberler olmasaydı neler olurdu

müslüman Allah katında en şerefli insandır, kıyamda dururken dik bir şekilde ve başınızı hafifçe eğebilirsiniz. secdeye giderken kul kendi acizliğini bildiğinden acele edebilir. tahiyatta otururken sol ayak üzerine oturulur sağ ayak dikilebilirde yatırılabilirde burda illa şöyle olacak diye bir şey yok.

dualar ile alakalı. dua bilmiyorum diye namazlarınızdan geri durmayın. tek tek öğrenmeye çalışın. türkçe okumayın çünkü türkçe arapça kelimelerin tam manasını karşılamıyor. Allah tealanın kuranı kerimi arap yarımadasına indirmesinin bir başka nedeni araplarda kelime daarcığının çok gelişmiş olmasıdır.

Okudunuz mu?  Zamanın Önemini Anlatan Bir Yazı

yusuf 2 : Anlayasınız diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik.

fussilet 44 : "Eğer biz onu, yabancı dilden bir Kur’an kılsaydık, diyeceklerdi ki; Ayetleri tafsilatlı şekilde açıklanmalı değil miydi? Arap’a yabancı dilden (Kitap) olur mu? De ki; O, insanlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur ve şifadır. İnanmayanlara gelince, onların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur’an onlara kapalıdır. (Sanki) Onlara uzak bir yerden bağırılıyor (da Kur’an’da ne söylediğini anlamıyorlar)."


Dumam
Allah razı olsun 3 dua ezberledim dün gece yatsını namazını ve sahab namazı kılarken kullandım unuttuğum yada karıştırdığım zaman doğrusunu bulana kadar tekrar ettim bulamadığım zaman af dileyip namazımı bitirdim umarım doğru yapmışımdır mesela benim bildiğim 3 dua ve sureyle namaz kılınmıyor sanıyordum.

Okudunuz mu?  Cennete bilgisayar oyunu araba filan olacakmı

vel Fecr
Allah kabul etsin. Allah ayaklarımızı islamda sabit kılsın inş.


duzgunomer
Zamlı sureyi unuttuğunuzda sehiv secdesi yapabilirsiniz, zamlı sure okumak vacip çünkü. Namazda son oturuşta tehiyyat okunup selam verilir, hemen ardından 2 kez secdeye gidilir sonra tekrar tehiyyat salli barik vb okunur. Tehiyyat okumak farz ve vacipti sanırsam onu bilmeniz önemli.

Bu kategoride yer alan Erkekle kadının çamaşırları birlikte yıkanır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seccadede ayaklar kenara çıksa olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.