Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:19
missa06
Abone

Öğrencinin Yemin Kefareti

Öğrencinin Yemin Kefareti

SoranKişii
İyi günler. Sinirli iken konusunu tam hatırlamadığım bir yemin etmiştim fakat eminim bu yemin pek hayırlı sayılmayacak bir yemindi. Lise öğrencisiyim ve bu yaşlarda dini yükümlülüklerin geçerli olduğunu biliyorum. Tahminimce bana ait (yemin kefaretini olan bir fakire on gün yemek vermenin karşılığı) param var. Peki bu paranın bende bulunması maddi kefaret şartı için yeterli mi? Yoksa 3 gün oruç mu tutmalıyım? Ve maddi kefarette son ramazan daki günlük fidye miktarını baz alıp 10 gün boyunca mı vermeliyim?

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre üvey anneden abdest bozulur mu ?

Yorum: Öğrencinin Yemin Kefareti

mum
Sözünü ettiğin yemini bozmuşsan 2018 yılı itibariyle yemin kefareti miktarı 190 TL dir Bu asgari miktarıdır dilersen 190 TL bir fakire verirsin dilersen de arada bir verebilirsin
Önce yemini hatırla ve bozduğunu öğren daha sonra kefareti ver.

Okudunuz mu?  Araca binerken okunacak dua

yemin kefareti kaç liradır 2018, yemin kefareti kurum

Bu kategoride yer alan Kalben Müslüman olmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öğrencinin Yemin Kefareti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.