Anasayfa
9 Şubat 2023, 15:39
sizden8
Abone

Yemin etme kefareti

Yemin etme kefareti

alionur
Öncelikle Selamın Aleyküm. Size önemli bir sorum olacaktı. Ben bundan 1 hafta önce "Allah belamı versin ki bu 1 ay içerisinde …….. yapmayacağım" dedim. Ama Yemin Ederim demedim. Eğer bozarsam keffaret gerekir mi? Şimdiden teşekkürler.


Cevap: Yemin etme kefareti

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bir yemin ancak Allah adı anılarak veya kuranı kerime el basılarak edilirse yemin sayılır. Bu dediğin "Allah belamı versin ki bu 1 ay içerisinde .. yapmayacağım" sözü senin kendi kendine beddua etmendir. Bu caiz olmayan ve haddi aşan bir sözdür. Bunu bozman yemin kefaretini gerektirmez ama bu sözden dolayı tövbe etmen ve tekrar etmemen gerekir.

Bu kategoride yer alan Cinsel ilşkiden sonra meninin temizlenmesi için 1 kere işemek yeter mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin etme kefareti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.