Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:54
sizden93
Abone

En erken sabah namazı kaçta kılınır

En erken sabah namazı kaçta kılınır

ScareBoy
Hocam ben namaza yeni başladım 2 gündür sabah namazını doğru düzgün kılamıyorum. Nedeni ise ezanın imsak vaktinde okunmuyor olması. Hanefi mezhebindenim. Burada 04:30’da ezan okunuyor ben ne zaman kılacağım peki? İnternet de Hanefi mezhebi ezan okunduktan sonra kılar yazıyordu. Yani ben 04:35’de falan mı kılacağım sabah namazımı?

Okudunuz mu?  Çalışmamızın Karşılığını Alamazsak...

Yorum: En erken sabah namazı kaçta kılınır

Ebû Mansur
Sabah namazının vakti imsak ile girer, güneşin doğması ile biter. Ancak Hanefilere göre hafif ışıyıncaya kadar bırakmak, Şafiilere göre ise erken, karanlık iken kılmak faziletlidir.İmsak vakti girince kilabilirsin.Ezanı beklemek zorunda değilsin.

Okudunuz mu?  Allahın rahmeti merhameti ne demek

Yorum: En erken sabah namazı kaçta kılınır

barisekinci
İmsak vakti girer girmez gönül rahatlığı ile kılabilirsin. Namaza yeni başlamışsın. Allah bizleri namaza sabırla devam edenlerden eylesin. Kardeşin de dediği gibi Hanefilere göre hafif ışıyıncaya kadar bırakmak, Şafiilere göre ise erken, karanlık iken kılmak faziletlidir. Yanlızca faziletlidir. Yani farz değildir. 🙂 Farz olan tek şey, imsak vakti girip, güneş doğuncaya kadar o namazını eda etmendir. Ezan 04:30’da okunuyorsa, 04:31’de de kılabilirsin, 05:10’da da.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Sesli Düşünmek

Yorum: En erken sabah namazı kaçta kılınır

aMCaoGLu
Bende bunu merak edıyorum… mesela ezan 07:05 gibi okunuyor ama imsak 06:38 yani biz 06:38 ile ortalama 07:20 arası kılabiliriz doğrumu ?


ACİLSERVİS
İmsak girdikten sonra namaz kılınabilir. Hocanın geç ezan okumuş olması bir şeyi değiştirmez. Önemli olan vaktin girmiş olmasıdır. Vakitte imsak ile başlar. Takvimde yazan imsak ile güneş arasındaki vakitte sabah namazı kılınabilir.

Bu kategoride yer alan Ya Kadiru Ya Allah Ya Rahmanu Ya Allah zikri hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

En erken sabah namazı kaçta kılınır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.