Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:42
missa09
Abone

Yağmur ismi caiz midir

Yağmur ismi caiz midir

Kayıtsız Üye
Merhaba, ‘Peygamberimiz doğa ismi taşıyan dağ tepe ırmak nehir eşya kaya ve herhangi bir hayvan Gibi isimleride kesinlikle yasaklamış ve koymamamız gerektiğini emretmiştir.’ Diye yazınızı okumuştum sitede o yazının altındaki yorumlarda sorulan yağmur ismi için caizdir yazılmış.
Ama bu yukarıda belirtmiş olduğunuz bilgiye göre doğa isimlerinden olduğu için uygun olmadığı anlamı çıkıyor.bu konudaki düşünce ve dini açıdan uygunluğu yorumlar mısınız?

Okudunuz mu?  Herkesin Kafir Bir Cin Arkadaşı Vardır Hadisi

Yorum: Yağmur ismi caiz midir

mum
Bazıları, Yağmur ismini azap anlamında kullandıkları için caiz değildir demişlerdir fakat genel olarak öyle bir, ismini koymakta caizdir.
Türk İslam alimleri ondan sonra Arap İslam alimlerinin de bu konudaki görüşlerini araştırdım, Yağmur ismini koymakta değil mi bir engel yoktur.

Okudunuz mu?  Defalarca yemin edip bozunca kaç kefaret gerekir

yağmur ismi caiz mi, nehir ismi caiz mi

Bu kategoride yer alan Baba parasıyla kurban kesilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yağmur ismi caiz midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.