Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Dünyayı isteyene dünya, ahireti isteyene ahiret verileceğini gösteren ayetler

Dünyayı isteyene dünya, ahireti isteyene ahiret verileceğini gösteren ayetler

Kayıtsız Üye
Benim kendi düşüncem özellikle farz namazlarıdan sonra "Resulullah’ın namaz duası"nı okuyun.Yani özellikle farz namazından sonra dünya için bir şey istemeyen.Normal zamanlarda ise çok ihtiyaç duyduğunuz, çok mühim bir konu için bir duanız olursa dieyin yada okuyun.

Okudunuz mu?  Cehennem ve Cenneti anlatan ayet mealleri ve hadisler

Kuran’dan ayet mealleri:

2/Bakara: (200) Nihayet hac ibadetlerinizi bitirdiğiniz zaman, önceleri babalarızı andığınız gibi,hatta daha kuvvetli bir anışla Allah’ı anın.İnsanlardan kimisi:"Ey Rabbimiz! Bize dünyada ver!"der.Onun için ahirette hiç bir kısmet yoktur.2/Bakara (201) Yine onlardan:"Ey Rabbimiz! Bize dünyada bir güzellik ve ahirette de bir güzellik ver ve bizi ateş azabından koru! diyenler vardır.

Okudunuz mu?  HADİD SURESİ Hakkında Bilgi

2/Bakara: (202) İşte onlar için, kazandıklarından bir nasip vardır.Allah hesabı çok çabuk görür.

11/Hud:15- "Her kim dünya hayatını ve güzelliklerini isterse biz onlara amellerinin karşılığını orada tamamen öderiz. Bu hususta kendilerine bir densizlik yapılmaz."

11/Hud:16- "Fakat onlar öyle kimselerdir ki, ahirette kendilerine ateşten başka bir şey yoktur. İşledikleri şeyler orada boşuna gitmiştir. Zaten bütün yaptıkları da batıldır."

Okudunuz mu?  Rahmet ile ilgili ayetler

17/İsra(18):"Her kim peşin istiyorsa, ona dünyada peşin veririz; dilediğimiz kadar ve istediğimize.Sonra da ona cehennemi ayırırız, kınanmış,kovulmuş,perişan bir durumda ona yaslanır, girer."

17/İsra(19):Her kim ahireti ister, ona uygun bir çaba ile, onun için mü’min olarak çalışırsa, işte bunların çalışmaları ve çabaları karşılığını bulur."

Okudunuz mu?  Surelerin kuranda dizilişi

42/ŞÛRÂ-20: "Kim âhiret kazancını isterse, onun kazancını artırırız. Kim de dünya kazancını isterse, ona da istediğinden veririz, fakat onun ahirette hiçbir payı yoktur"


Yorum: Dünyayı isteyene dünya, ahireti isteyene ahiret verileceğini gösteren ayetler

Kayıtsız Üye
Benim kendi yorumum, günahların affı, merhamet dilemek,musibetlerin hayıra çevirilmesi,sağlık ve afiyet dilemek olur.Ama istediğiniz bir şeyi direk olarak söylemek yanlıştır.Yani genelleme yapmadan,benim şöyle bir derdim var bunu gider,iş ver,şu rahatsızlığı benden al,evlenecek bir kişi kısmet ver, bana makam ver gibi dilekler doğru değildir.

Okudunuz mu?  Dil Ayetleri

Allah isteyene istediğini verir ayet, nisa 140

Bu kategoride yer alan Fatiha süresi arapça türkçe yazılışı ve okunuşu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dünyayı isteyene dünya, ahireti isteyene ahiret verileceğini gösteren ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.