Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:57
missa02
Abone

Zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm” ifadesi ayet veye kutsi hadis olup olmadığını öğrenmek

Zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm" ifadesi ayet veye kutsi hadis olup olmadığını öğrenmek

Kayıtsız Üye
"zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm." ifadesi ayet veye kutsi hadis olup olmadığını öğrenmek istiyorum.


Cevap: zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm" ifadesi ayet veye kutsi hadis olup olmadığını öğrenmek istiyorum

ÜSTÜNBAŞ

  1. hem bir hadis-i kudsi hem de bir ukte.

biri şans işi diğeri cüz-i irade dahilinde olası…burada ilimden kasıt bilgiden ziyade zeka, kapasite vs. gibi şeyler olsa gerek.şahsen ben ilki için sirami bekliyorum diyebiliyorum, kısmet artık,

mevcut ilmimle hayatta kalabiliyorum, şükür.

zenginliği isteyene verip ilmi isteyene verseydi fantastik bir yer olurdu dünya,bu yüzden anlamlı bir cümledir.

fakirlerin de ilim sahibi olabileceğini anlatan cümledir. ya da makale yazmak için zengin olmak gerektiğini düşünenlerin, istemeyle ilim sahibi olabileceğini anlatmaktadır bu cümle. ya da "ilim"i makale yazabilme ile kısıtlayanlara o’ndan ilim istemesi için bir işarettir. maslow’un "aç insanın ihtiyaçlar hiyerarşisi"nde de belirttiği gibi, söz konusu ilim ise zenginlik ikincil ihtiyaçlardandır.
"zenginler de ilim isteyebilsin, onlar da şeker yesinler" gibi, mesela, bir ülkenin hem zengin hem de ilim konusunda ilerlemiş olması çok da garip değildir, demek ki dilemiş ve zengin etmiş, ama onlar ilim’i de istemişler. istemeyen istemesin…

Okudunuz mu?  Günahlarımı Herkese anlattım. Ne Yapmam Gerek ?

zenginlerin de fakirlerin de ilim sahibi olabileceğini anlatan cümledir bu.

  1. bu hadisten "Allah madem müslümanları seviyor, neden kafirler tarafından öldürülmelerine, zulme uğramalarına izin veriyor?" sorusunun cevabı da anlaşılır. çünkü Allah ilmi çalışana vereceğini söylüyor. eğer biraz araştırırsanız çocuklarını küçük yaştan itibaren en sıkı şekilde yetiştiren ülkenin israil olduğunu görürsünüz. israilin çocukları da istediği yere saldırdığı halde hiç bir ülkenin ağzını açıp tek kelime söylememesini çalışmalarına ve ilmi istemelerine borçludurlar. bu sebeple mazluma el uzatmak isteyenlerin asıl hedefi yardım toplamak değil, ilimde zalimleri geçip zalime zulmetme fırsatı vermemek olmalıdır. maalesef bugünkü gençliğimizle ve üniversitelerimizle bunun olması pek mümkün gözükmemektedir.
Okudunuz mu?  Diyanet Takvimi Arka Sayfa Yazıları

Cevap: Zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm" ifadesi ayet veye kutsi hadis olup olmadığını öğrenmek

Kayıtsız Üye
Mantık dışı bir açıklama olmuş. İlmi israil istemiş falan gibi gerçek dışı bir açıklama. Dikkatten KAÇIRMAYIN ve YALAN söylemeyin. Yahudiler aynı zamanda zengindirde. Bu ayet yada hadis olduğunun ispatı mıdır? Ben ilmi çok istedim lâkin Üniversiteyi kazanmama rağmen okumak nasip olmadı. Yani Allâh Azzevecelle Hazretleri ilmide zenginliğide sadece İSTEDİĞİNE veriyor. Diyorlar ki senin için hayırlı değilmiş… Gülüyorum ve diyorum ki HANİ İLMİ İSTEYENE VERİYORDU? O hâlde bu söz askıda kalmıyor mu? Şu sözün hakiki manada gerçekliğini KAFİR reklamı yapmadan verecek kimse yok mu?


Cevap: Zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm" ifadesi ayet veye kutsi hadis olup olmadığını öğrenmek

Kayıtsız Üye
Ne bir hadis nede bir ayet vardir bu konuda. "Mali sevdiginede sevmediginede verir, lakin imani kime vermisse Allah onu sevmistir" diye bir hadis mevcut yalniz bu konuda esas alinacak bir kaynak yoktur. Allah dilerse olur

Okudunuz mu?  Fuzuli gül kasidesi

Kayıtsız Üye
İlmi sadece israil istedi denmiyor orada. İsrail’deki insanlar çocuklarını bilinçli ve bilgili bireyler olmaları için çalıştırıyor demek isteniyor. Ayrıca ilmi sadece okulda okuyarak almazsın. İlim için okul şart değil. Kendi imkanlarınla araştırıp okursan yine ilim sahibi olursun.


imam
"Allah, malı istediğine, ilmi ise isteyene verir." hadis mi ayet mi

Ayet veya rivayet şekline kaynaklarda rastlayamadık.


Kayıtsız Üye
üniversiteyi kazanmak veya kazanamamakla ilim arasında bir alaka kurarak sonuca ulaşmak ilimle bağı koparmak oluyor.
Çünkü;bal yapmak da bir ilimdir.Ağacı çok güzel oyup ondan işe yarayan bir malzeme yapmak da ilimdir.İlim başlangıç ile sonuç arasındaki bağa sadık kalmak olabilir.Bu bir.. ikincisi bildiğini yeterli görmeyip aradaki bağı gözardı etmeden bildiğine yeni bilgiler ilave etmek yani devamlı araştırmak sınırları zorlamak ve buna ihtiyaç duymak da ilmin hem gereği hem de ta kendisi olabilir.
Eşyayı yaradan eşyanın içindeki simetrinin de ve estetik adı verilen kusursuzluğun da sahibidir.Kusursuzluk bir hikmet barındırıyorsa O hikmeti oraya koyan da onu yaratandır.İlim nedir sorusunun cevabını tam bilmeden onu bir diplomayla sınırlamak ilmi küçümsemek anlamına da gelebilir.
İLİM Sahili olmayan bir okyanus gibidir demiş ibn-i arabi. Sahili olmayan okyanusu dünyada görmek isteyen onu asla hafsalasına sığdıramaz ama gece başını göğe kaldırıp baksa derhal bir fikir sahibi olabilir.gökyüzünde bir sahil bulabilirmisin ? okyanusun bittiğini sanabilirmisin sanamazsın sonsuzluk kavramına ençok yaklaşan işaret gece gökyüzünde beliren manzaradır.
İLİM de son noktayı koymak için uğraşan Hawking eğer kafayı yemezse sonunda şunu demek zorunda kalacak.BİZ SON NOKTAYI KOYMAKTAN ACİZMİŞİZ Yaptığımız iş VİRGÜLLERLE İDARE ETMEK MİŞ…

Okudunuz mu?  Kaza kavramına örnekler

Berfu
İlmi isteyene zenginliği istediğime veririm Hadis indeki manadan anladığım.İlim denince akla sadece üniversitede okumak gelmediği dir .Ayrıca ilim denince bir konu hakkında diğer insanlardan daha fazla bilgi sahibi olmak da ilim sahibi olduğunu gösterir.ilim dünyanın bütün zenginlikleri ile kıyaslanamayacak kadar değerlidir.İnsan ilmi sadece üniversite bitirmek para kazanmak için istemez .Bir kitap okumak başka bir dil öğrenmek başka dinden ve dilden insanlar ile anlaşmak da ilimdir.İlim bilim tek yumurta ikizidir .bilim olmadan ilim olmaz .Zenginliği kelimesi belkide meddesel zenginlikmiş yoksa gönül zenginliğimizdir.Bilinmez ama ilmi isteyene zenginliği istediğime veririm .cümlesinden herkes inancı ve hissesi olduğu kadar nasiplenir.Ben ilimi istiyorum ama ilmin beni bulmasını beklemiyorum.Biz her kulun kaderini kendi çabasına bağladık .diyor Rahman Ali-imran suresinde.

Okudunuz mu?  Ezan okunmadan saniyeler önce başlanan namaz kabul olur mu ?

Kayıtsız Üye
Resmi bir yerde diploma karşılığı bir cihette dünya menfaati var, okul kazanmakta… Fakat ilim, hakikaten isteyene Allah diploma karşılığı olmasa da bir vesile ile öğrenmesine yardım edebilir, kitapları azar azar veya kütüphane, internet, makaleler okumakla veya medrese tarzı ilmi kitapları mütalaa ederek öğrenmeye çalışılabilir.

Okudunuz mu?  Ayılar ne zaman uyur

Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim ilimden kasıt yalnızca diploma demek değildir.Allah katında en büyük ilim mağrifetullah diye geçer.Yani kısaca Allah ı tanımak, sanatlarını görmek , ona şüphesiz iman etmektir.Eğer bu konulara ciddi manada hakimsen ilim sahibisin demektir.Yok eğer değilsen ve gerçekten hakikatı görmek öğrenmek istersen ilim sahibi olmak istersen buna mana engel yoktur.Allah bu manada ilmi isteyen herkese yani onu tanımak isteyip çaba gösteren herkese gayreti nispetince ilim vermiştir,verecektir inşaAllah


Kayıtsız Üye
Şu an neye sahipsek daha önce bedelini ödediğimiz için sahibiz. Neyin eksikliğini hissediyorsak bedelini ödemediğimiz için veya yeteri kadar ödeyemediğimiz için hayatımızda olmamıştır. Karşılığını ödemediğimiz, hak etmediğimiz hiç bir şeye sahip olamayız.
Hak etmek, bedel ödemekle oluşur.
Olayları değerlendirirken sonuçlara bakarak değerlendiremeyiz. O sonucu ortaya çıkaran nedenlere bakmalıyız. Bunu yaparkende sadece kendimizi sorgulayarak olayı anlamız gerek. Başkalarını suçlamak veya akla uygun bahaneler üretmek çok kolaydır. bir de bu açıdan bakın.
Üniversiteyi kazanma bedelini ödemişsin. fakat devam etme bedelini yeteri kadar ödeyememişsin. Başka şeyler daha üstün gelmiş. Yani başka şeylere bedel ödemeyi tercih etmişsin. Kimi okumak için parayı terkeder. Kimi para için okumayı. Bu bir tercihtir. Neden üniversiteyi okumadığınızı yazarsanız. Daha mantıklı bir cevap bulabiliriz.

Okudunuz mu?  İslami terimler ve anlamları

Kayıtsız Üye
selamünaleyküm kardeşim
isteyene dünya malını vermek fantastik bir yaşam oluşturmaz çünkü Mevlam (İsteyene ahiret nimetlerini, isteyene de dünya nimetlerini veririz.) [Şura 20] diyor zaten.


Kayıtsız Üye
Hak etmek için bedel ödemek gerekir ve sonuçları değerlendirirken o sonuca götüren nedenleri incelemeli ve buna kendi yaptıklarımızdan ya da yapamadıklarımızdan başlamalıyız. Doğru anladıysam yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.

Ancak zengin ailelerde para içine doğanlar zenginlik için bedel ödüyor mu, ya da eğitimli ve bilinçli bir ailede doğanlar ilme ulaşmak için çok zorlu bedeller ödüyorlar mı?

Okudunuz mu?  Nefis ile ilgili dua

Kayıtsız Üye
kominizm le yönetilen ülkelerde maddi yönden herkez eşit kazançları aynı ne çok zengin ne çok fakir yönetim şekli bu yani ALLAH AZZE VE CELLE ELBETTE YERİN GÖĞÜN HERYERİN HERKESİN KOŞULSUZ ŞARTSIZ TEK SAHİBİ İSTEDİĞİNE HERŞEYİ VERİR İSTEDİĞİNDEN HERŞEYİ ALIR …


Kayıtsız Üye
Kardeşim: Dünyanın en büyük alimleri Şems-i tebrizî ,Mevlana ,Ahmet yesevi , Yunus emre 1000-1250 yılları arasında yaşamışlar. Vefat etmiş bu değerli insanlarımızın birçoğu: hayatlarında çok az yer gezmiş, bazıları sadece tek bir insandan(hocadan)ders alarak ilim sahibi olmuş,ve bu eserlerin tamamlanması da( şairin veya bilim adamının ) ömrünün yüzde 80’inin geçtiğini görmüştür….
Fakat eserleri ve adları günümüze kadar taşınılmış; eğitim kitaplarında, normal diğer çeşitli kitaplarda bu değerli şairlerimizin düşünceleri ve öğretileri günümüzde biz insanlara öğretilmekte ve bir çok yerde kullanmaktayız.Yani (bence ) burada ilmi isteyene verir denilmesiyle öğrenmek için gösterdiğin gayretle alakalı ,sadece belirli eğitim kurumlarından ilim sahibi olmak veya ilime kavuşmak doğru bir düşünce olmayabilir.

Okudunuz mu?  Besmele çekerken şaşırmak

Kayıtsız Üye
Sevgili misafir ilim dediğin şey okumak değildir.Nice okumuş fakat olduğunu anlayamış ve hayatına uygulayamamış insanlar vardır.Eğer ayetleri gerçek müslümanlığı yada Allahın aslında bizi cehenneme atmak için değil sevdipi için yarattığını anlamak istersen Veyselkarane sitesinden uveyslik zikrine bakabilirsin.Denedim ve gördüm.Neden verilmiş yada verilmemiş bizzat kendin anlıyor be farkına varıyorsun


Kayıtsız Üye
dostum üniversiteyi kazanamamış olman başkalarının senden daha çok istemesiyle alakalı olabilir.ilmi istemek ilkin niyetle başlar sonra eylem olarak açığa çıkar.başkaları da senin gibi niyet etmiş ama kazanmak için eylemi gerçekleştirmiştir


Kayıtsız Üye
ilmi isteyene verir..
yalnız istemesini bileceksin.
sınavlara girmiş kazanamamışsın..
lakin nasıl çalışacağını yolunu yöntemini bilememişsin…


Kayıtsız Üye
Aleyküm selam kardeşim

Şûrâ Suresi 20. Ayet

Okudunuz mu?  Allah belamı versin dedikten sonra tövbe edip sözümüzü geri alırsak bir şey olur mu ?

Kim ahiret kazancını istiyorsa, onun kazancını arttırırız. Kim de dünya kârını istiyorsa ona da dünyadan bir şeyler veririz. Fakat onun ahirette bir nasibi olmaz.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeşim kişi ALLAHA iman ettimi ve ALLAH ile irtibat kurdumu bu mümkündür


ilmi isteyene zenginliği istediğime veririm, Allah zenginliği istediğine ilmi isteyene verir, ilmi isteyene malı istediğime veririm

Bu kategoride yer alan Zararlı alışkanlıklar nelerdir dinimiz bunları neden yasaklar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm” ifadesi ayet veye kutsi hadis olup olmadığını öğrenmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.