Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Herkes mutlaka Cehenneme girecek mi?

Herkes mutlaka Cehenneme girecek mi?

gizlikullanıc
Selamun Aleyküm arkadaşlar tüm insanlar mutlaka Cehenneme girecek mi? Geçen bir arkadaşla tartıştık bu konuyu da dedi ki en ufak günahımızın bile cezasını çekeceğiz dedi bana. Sizce bu doğru mu tövbe edip iman eden namaz kılıp zekat veren bir insan yine de Cehennemi görecek mi?

Okudunuz mu?  Allah'tan çok istemek sürekli aynı şey için dua etmek günah mıdır ?

Yorum: Herkes mutlaka Cehenneme girecek mi?

mum
Günah işleyen herkes cehenneme girmeyecek.
Günahkar insanların bir kısmını Allah affediyor bir kısmına da günahı miktarınca ceza çektiriyor.
Günahlarından tövbe edip ölen ise asla cehenneme girmez yani eski yaptığı günahlardan sorulmaz.


Yorum: Herkes mutlaka Cehenneme girecek mi?

gizlikullanıc
Allah razı olsun cevabınız için ama şu son cümlenizde asla derken bir ayet var mı bunun ile ilgili?

Okudunuz mu?  Sakal kesme hakkında mezhep sahiplerinin fetvaları nelerdir?

Yorum: Herkes mutlaka Cehenneme girecek mi?

mum
Tefsirden alıntı:

"İçinizden, oraya (cehenneme) varmayacak hiçbir kimse yoktur" mealindeki 71. âyette geçen cümle ile devamı üç türlü yorumlanabilir:

a) Bunlardan maksat sırattan geçenlerdir. Mümin olsun kâfir olsun bütün insanlar aynı zamanda cehennemin üstünde kurulmuş olan sırattan geçmek zorunda oldukları için oraya uğramış olurlar. Ancak 72. âyete göre "kötülükten sakınanlar" cehennemden esirgenirken "zalimler diz üstü çökmüş olarak" orada bırakılacaktır.

Okudunuz mu?  Fiili dua ne demektir?

b) Maksat kâfirlerdir ve bunlar cehenneme gireceklerdir.

c) Potansiyel olarak her insan ameline göre cennete olduğu kadar cehenneme de girebilecek durumdadır. (Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an Tefsiri, III / 522-523)

Besâiru’l Kur’an Tefsirinde ise şu açıklama vardır:

Evet herkes cehenneme uğrayacak, herkes cehenneme sunulacak, bu Rabbimizin kesinleşmiş bir hükmüdür. Sizin Ona uğramanız kaçınılmazdır, diyor Rabbimiz. Vazgeçilmez bir yasadır, bir hükümdür. Herkes oraya uğrayacak, ama Rabbimiz muttakileri oradan çekip kurtaracağız buyuruyor. Zâlimleri de orada diz üstü çökmüş olarak bırakacağız.

Okudunuz mu?  Cinlerden kurtulma yolları nelerdir?

Burada anlatılan sırat köprüsünün cehennem üzerine kurulmuş olması ve herkesin oradan geçmesi anlamınadır. İmam Ahmet İbni Mes’ud, Efendimizden rivâyet ettiği bir hadislerinde şöyle buyurur:

Bütün insanlar oraya gelir. Ondan sonra da herkes ameline göre oradan ayrılır."

Yine İbni Mesud’un rivâyet ettiği başka bir hadislerinde de şöyle buyurur:

Okudunuz mu?  Cünüp Olarak Ölen Kişi, Ahirete İmansız mı Gitmiştir?

Orada insanlar ateşin etrafında ayakta dururlar. Daha sonra amellerine göre kimisi şimşek gibi, kimisi rüzgar gibi, kimisi kuş gibi, kimisi de en hızlı giden deve gibi hızlı geçip gider. Kimisi koşar, nihâyet onlardan en son gelecek kişinin ışığı baş parmaklarının ucunun bulunduğu yere varacaktır. İnsanlar oradan geçerken sırat sağa sola meyledecektir. Sırat oldukça kaygan ve kaydırıcı bir zemindir. Onun üstünde deve dikeni gibi dikenler vardır. Etrafında da melekler durmaktadır. Bu meleklerin yanında ateşten kancalar vardır. Melekler onlarla, onları yakalarlar.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed (SAV) Arap mıdır?

Evet, herkes oraya uğrayacak ama müminler, muttakiler Allah’ın izniyle cennete uçarlarken kâfirler de diz üstü cehenneme yuvarlanacaklardır.


mum
Daha geniş bilgi için tıkla forumduasi.com/misafir-sorulari/144106-muslumanlar-cehenneme-girecek-mi.htmlMÜSLÜMANLAR CEHENNEME GİRECEK Mİ

Bu kategoride yer alan Türkçe Ve Arapça Teşrik Tekbirleri Ve Anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Herkes mutlaka Cehenneme girecek mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.