Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:49
sizden07
Abone

Hrisriyan bir erkeği beğenmek caiz midir?

Hrisriyan bir erkeği beğenmek caiz midir?

AnakinSkywalk
Hristiyan bir erkeği begenmek ya da yakisikli bulmak doğru bisey midir? Yani onun inancini değil sadece kendisini begenmek


Yorum: Hrisriyan bir erkeği beğenmek caiz midir?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm Kardeşim,

Beğenmek derken, evlenmeyi mi kastediyorsun. Evet bazen insan kalbine, gönlüne engel olamaz ama gönlümüzün her istediğine erişmek istediğimizde hayatımızda nasıl hasarlar yaşadığımızı kendinize ve çevrenize bakarak anlayabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Bir Gün Oruç Tutmak Öbür Gün Tutmamak

Eğer kastın yalnızca bir film artistini ya da (avrupada yaşayanlar için) sınıf arkadaşını, beğenmek ise bu konuda da cinsel çağrışımlar olmamak şartıyla beğenmekte bir sakınca yoktur. Ama Kur’an’da hem müslüman erkekler hem müslüman kadınlar "gözlerini sakınmaları" konusunda uyarılmaktadırlar. Bu sınırlar çerçevesinde gönlünüze danışıp gerçeği kendiniz bulabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken aşırı dünya işlerine dalmak

Allah gönlünüze hayırı bulması için yardımcı olsun. Müslüman bir kızın kendi dini dışında biriyle evlenmesi caiz değildir.

Selametle, hayırlı cumalar…

Bu kategoride yer alan Valla demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hrisriyan bir erkeği beğenmek caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.