Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:17
Namaz
Abone

Namazda Duaları Tekrarlamak?

Namazda Duaları Tekrarlamak?

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Ben namazlarımı kılarken, mesela ilk rekatta sübhaneke ile başlıyorum daha sonra elham daha sonra kevser suresini okuyorum ve rukuya eğilip kalkıp daha sonra secdeye kapanıyorum ve daha sonra ikinci rekatta ise Elham’ı tekrar okuyorum. Namazlar eğer 4 rekatsa, hepsinin başında Elham’ı okuyorum ilk rekat hariç, onda ilk başta subhanekeyi okuyup sonra Elham’ı okuyorum. Sizce bu doğru mudur? Yoksa her rekatta farklı farklı sureler okunması şart mı? İşlerim olduğundan ezberlemeye fırsat fazla bulamıyorum.
NOT: Her rekatta sadece elham tekrarlanıyor, diğer sureler tekrarlanmıyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Hayızlı kadın namaz kılabilir mi?

Yorum: Namazda Duaları Tekrarlamak?

mum
Elham dediğiniz Fatiha suresidir, onsuz namaz olmaz.
Her rekatta fatiha suresini okunur. İlk rekatta subhanekeden sonra, diğer rekatlarda ilk başta fatiha suresi okunur.

Bu kategoride yer alan Niçin namaz kılmıyorsunuz? Namaz kılmayanlar neden kılmazlar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Duaları Tekrarlamak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.