Anasayfa
20 Ekim 2022, 9:56
sizden91
Abone

Yanlış ve eksik kılınan namazlar

Yanlış ve eksik kılınan namazlar

Anonimb
Hayırlı akşamlar. Benim sorum şu, ben, namaz üzerime farz kılındığı tarih itibari ile namaza başlamayıp biraz geç başladım. İlk başladığım sıralarda, sonraları hep birşeylerin eksik olduğunu(mesela rüku ve secdede ‘SübhanAllah" diyecek kadar beklemenin farz olması gibi) farkettim ve bunları elimden geldiğince düzelltim. Şimdi kaza namazı borçlarımı ödeyeceğim fakat merak ettiğim şey şu ki; Benim ilk başlarda bilmeden eksik-yanlış-hatalı kıldığım(normalde namazı bozacak hatalar) namazları da mı iade etmem gerekiyor. Yoksa sadece kılmadıklarımı mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Bidat ın iyisi kötüsü olurmu?

Yorum: Yanlış ve eksik kılınan namazlar

vel Fecr
kardeşim. hepimizin namazın içinde hataları olmuştur. sen bunları öğrendikçe düzeltmişsin. kalpleri bilen Allah subhanehu Teala geçmiş namazların umulurki kabul olur. sana nasihatım önce 5 vakiti hayatında oturtup dinin asılı olan bu ibadeti alışkanlık haline getirmen.

Okudunuz mu?  Kürtaj Günah mı?

Yorum: Yanlış ve eksik kılınan namazlar

Anonimb
Sağol abi, bende zaten öyle yaptım, yanlışlarım da olsa 5 vakit namazımı kılıyorum inşAllah. Rabbim hepimizin ibadetlerini kabul eder inşAllah.

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken vaktin çıkması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yanlış ve eksik kılınan namazlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.