Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Makata gelen soğuk hava hissi abdesti bozar mı

Makata gelen soğuk hava hissi abdesti bozar mı

cvallkzs67
Selamun aleyküm konuyla ilgili hadisleri biliyorum ancak bazen gerçekten abdestim bozulmuş gibi hissediyorum genelde oturuş şeklimi değiştirdiğimde oluyor makat bölgesinde soğuk hava hissi geliyor bu sadece abdestliyken oluyor bu vesvese midir abdesti bozar mı ?

Okudunuz mu?  Namazda okuduğumuz surelerin anlamını bilmezsek kabul olur mu?

Yorum: Makata gelen soğuk hava hissi abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum.
Din zorlaştırılmaz kolaylaştırılır.
Hakkında emin olamayacağınız, elinizden gelmeyen hislerden Allah’a sığının. Her şeyi istemeyerek eksik yapsaniz Allah rahmetiyle kabul eder. Allah dilemezse hiç bir tam’ ınızda kabul olmaz. Allah niyet ve gayreti sever. Aczini kabul et.
Senin gibiler için

Okudunuz mu?  Vesvese ve iman ile ilgili soru ?

"Sesini veya kokusunu almadığınız şeylerden dolayı abdest almayınız." [Müslim, Hayz, 99 (362), Ayrıca bk. Buhari, Vudû, 4, 36] buyurulmuştur.

Bu şu demek oluyor kendinize eziyet etmeyin. Sağlıklı insan gaz çıkardığından emin olur. Emin olmadığınızdan gücüm buna yetmiyor deyin.Allah a sığının. Eksiğiyle yanlışıyla ibadetleri ancak Allah kabul eder.
Allah hataları gizleyicidir. Az amele çok sevap verir. Ibadetleri kabul etmemek için sebep aramaz. Gayret ve niyet olduktan sonra. Surekli kaba etinize odaklanmayın bu vesvese yapar.

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre avret yerleri ve koltuk altı için tüy dökücü kullanmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Makata gelen soğuk hava hissi abdesti bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.