Anasayfa
15 Temmuz 2022, 22:10
missa07
Abone

Makattan gelen sıcaklık abdesti bozar mı ?

Makattan gelen sıcaklık abdesti bozar mı ?

Kayıtsız Üye
Namaz kılarken sanki makatımdan bir şey çıkıyormuş gibi hissediyorum ve o anda makatta bir sıcaklık oluyor. Kimi zaman da küçük küçük baloncuk halinde oluyor. Özür sahibi değilim zannedersem. Çünkü normalde böyle bir hissiyat yaşamıyorken abdest almaya başlayınca, namaza başlayınca oluyor. Lüften yardım edin. Şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Ehlibeyt ile ilgili şiirler

Cevap: Makattan gelen sıcaklık abdesti bozar mı ?

Şema
İbadet sırasında oluyorsa siz koku duymadıkça abdestiniz ve namazınız bozulmaz.
Çünkü şeytan üfler ve vesvese verir.


Kayıtsız Üye
Peki ya abdest alınca geliyorsa tekrar almak gerekir mi

İbadet sırasındaysa vesvese dediniz peki ya abdest aldıktan sonra oluyorsa o zaman da mı vesvese yoksa abdest almak gerekir mi?

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde, Ramazanın son 15 günü vitir namazında Kunut duası

Cevap: Makattan gelen sıcaklık abdesti bozar mı ?

Kayıtsız Üye
Kardeşler Selamün Aleyküm..Supheleniyorsan o vesvesedir.Abdest bozucu gaz çıktığını bariz bir şekilde hissettiğim gazdır.Baloncuk vesvese oluyor.Gazın belli bir süreklilik içinde gelmesi lazım değilse vesvesedir.


Kayıtsız Üye
Kardeş ne zaman gelirse gelsin o vesvesedir.Abdestsizken bile şüphe duyuyorsan o da vesvesedir.Sicaklikta hissediyorsan ,bariz bir şekilde baya bir çıktığını hissetmen gerekir.Kafanda sorular varsa yellendimmi yellenmedimmi diye o vesvesedir.

Okudunuz mu?  Bela anmak "Allah belanı versin"

Şema
< abdest aldıktan sonra oluyorsa o zaman da mı vesvese >
evet bu da vesvesedir. çünkü vesvese genelde ibadet halinde olur. Abdest aldığımızda da ibadet halinde sayılırız.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kardesim yasadigin seyin aynisi bendede oluyo sadece abdest olunca gaz sıkıştırması basliyo.ve bu namaz esnasinda devam ediyo.namazimda artik husu kalmiyo.son rekata kadar sıkıyorum kendimi ama genelde son rekatta sizinde dediginiz gibi sicaklik ve terlemge oluyo o bolgede ve ben sekil

Okudunuz mu?  Koca'nın karısına sınırını öğrenebilir miyim ?

baloncuk abdesti bozar mı, baloncuk şeklinde gaz abdesti bozar mı, makatta baloncuk abdest

Bu kategoride yer alan Resmi nikah olduktan birkaç ay sonra imam nikahı düğün gününden 1 gün önce olurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Makattan gelen sıcaklık abdesti bozar mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.