Anasayfa
3 Eylül 2022, 20:57
missa01
Abone

Makattan gelen gürültü sesleri

Makattan gelen gürültü sesleri

misafir üye
Selâmün Aleyküm. Benim bir sorunum var lütfen cevaplarsaniz sevinirim. Ben Namaz kılarken karnimdan sesler geliyor. bunun abdesti bozmadigini biliyorum. ama bazen ayni karindan gelen sesler tam makkatin ucundan geliyor ve kipirdanmalar oluyor. ben çok vesveseli biri oldugum için gercekten gaz ciktigina emin oldugum zamanlar yeniden abdest aliyorum. benim bilmek istediğim bu duydugum sese ve gaz cikma hissine gore yeniden abdest almam ve Namazımı yeniden mi kılmam gerek? yani affedersiniz makkatin ucunda kipirdanma oluyor hatda bık diye bir seylerin çıktığını hiss ediyorum ve bık bık bık diye sesler geliyor ama zannimca bu sesler karnimin içinden geliyor ama tam makkata yakin yerden makkatin ucundan geldiği için çok şüphede kaliyorum. normal gaz nasıl cikiyor onu biliyorum gaz gibi gelmiyor ve koku da almiyorum. gaz gibi gelmiyor tam karindan gelen sesler ve kipirtilar gibi oluyor ama tam makkatin ucunda. bende şüphede kaliyorum sizce ne yapmaliyim bu durumlarda? çok kez başıma geliyor bu tur seyler. icimden diyorum ki gazin ciktigina tam emin degilsin ve gazin gelme hisside yok ve kpku da yok diye dusunup Namaza devam ediyorum. son 2 gunde daha sik olmaya basladi. duyduğum seslerin gercekten gaz sesi mi yoksa karindan gelen sesler gibi oldugunda şüphe ediyorum. ayni zamanda bık bık bık diye çıktığını hiss etdiyim seylerin gercekten gaz mi olup çıktığını yoksa makkatin icerisinde olan karin gurultusumu oldugunda şüphe ediyorum. lütfen tam sekilde cevaplarmisiniz. simdiden teşekkürler. ALLAH TEALA razı olsun.

Okudunuz mu?  Şartlı talak sözleri

Yorum: Makattan gelen gürültü sesleri

mum
Bu anlattığınız Vesvesedir, siz kesin kes sesi ve kokuyu duymadığınız sürece asla namazı bozmayın ve abdest almayın.
Karnımızdan gelen sesler için bir doktora gidin, ibadet konusunda da seslere aldırmayın


Yorum: Makattan gelen gürültü sesleri

Kayıtsız Üye
bende bu konuyla ilgili soru sormak istiyorum benimde genelde namazda gaz geliyor sonra sıkıyorum dışarıya çıkmadan içimde patlıyor o sesiz ama o sesi duyuyorum ben patladığını ama dışarı çıkmadığını biliyorum ve namaz bittikten sonra gelmiyor genelde namaz esnasında geliyor ne yapmam gerekiyor tekrar abdest alıp namaz kılmam gerekiyor mu ?

Okudunuz mu?  Koç yumurtası yemenin haram olduğunu bana hadislerle izah edebilir misiniz?

Yorum: Makattan gelen gürültü sesleri

arifselim
Namaz esnasında özellikle gelen vesvesedir. Sen koku ve ses almadıkça asla abdestini yenileme ve namazını da bozma. Fetvada doğru olanda budur. Boş yere vesveseye kapılmak bize sevap kazandırmaz.


makattan ses gelmesi abdesti bozar mı, makattan gelen guruldama abdesti bozar mı, makarta guruldama abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Nedensiz yere sıkıntı ve üzüntü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Makattan gelen gürültü sesleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.