Anasayfa
26 Ocak 2024, 11:02
missa08
Abone

Şartlı talak sözleri

Şartlı talak sözleri

Kayıtsız Üye
Bu durumda talak vaki oldu mu?
Eşimle tartışma esnasında bir daha ailem hakkında konuşursan bitti ya da biter dedi. Bitti mi biter mi dedi hatırlamıyorum o da hatirlamiyor ama ihtiyatlı olmak açısından bitti dediğini düşünelim. E ben de konuştum haliyle. İyi ya da kötü konuşursan bile demedi hiç konuşma dedi. Ben o an bile çok bozuldum nikahimiza bişey olur mu diye. Ondan sonra eşime ya talak olduysa dedim ben talak vermek için demedim seni susturmak için dedim dedi. Ama yani aklından bu evlilik biter ben de annemlerin yanına dönerim diye dusundu bence. Ama 1 talak 3 talak falan düşünmemiş. Biz hemen nikah tazeledik. Bizim nikah ne durumda?

Okudunuz mu?  Sanki Hayatım Elimden Kayıp Gidiyor Ve Ben Öylesine İzliyorum

Yorum: Şartlı talak sözleri

imam
Bu sözlerden dolayı boşama gerçekleşmiş olmaz. Nikahınıza devam edin ve sinir anında hiç bir şeye karar vermeyin özellikle yuvanız konusunda


Şartlı kinaye talak

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. Eşimizle aramızda bir tartışma geçti o bana kendimi sana ait hissetmiyorum dedi. Bende kendini bana ait hissetmiyorsan git evimden ben işin var kendini ait hissetmediğin kişinin evinde. Gidincede ailene eşim beni gönderdi deme bak sonra beni suçlama kendini bana ait hissetmiyorsan git ne işin var yanımda öyleyse felan dedim. Oda bana hissettirmiyorsun ki dedi. Nikah durumu nedir acaba.

Okudunuz mu?  Arapça 2.sınıf bahar dönemi soru ve cevapları

Yorum: Şartlı talak sözleri

Kayıtsız Üye
Önceki sorumun detayıdır

Selamun Aleyküm Hocam aklımdan hiç çıkmayan bir sıkıntım var 1 yıldır sıkıntısını çekiyorum cevaplarsanız sevinirim.
Eşimle aramızda şöyle bir tartışma geçti
-eşim, kendimi sana ait hissetmiyorum dedi
-ben, kendini ait hissetmediğin adamın evinde ne işin var işine gelince hissediyorsun gelmeyince hissetmiyorsun dedim
-eşim, bu ev senin mi dedi
-ben, kendini ait hissetmediğin bir adamla aynı yastığa neden baş koyuyorsun aynı evde neden yaşıyorsun. Kendini ait hissetmiyorsan babanın Evine git bende seni istemiyorum öyleyse felan dedim. Ama şartımın üstüne basarak ( HİSSETMİYORSAN) diye tekrarladım
-eşim, hissettirmiyorsun ki dedi (bu tehditime karşı oda beni suçladı sanırım)
-ben, bak gidipte ailene eşim beni kovdu gönderdi deme dedim. Sen gidersin şimdi beni İstemiyor kovdu felan dersin laf çarpıtırsın dedim. Eğer kendini bana ait hissetmiyorsan git dedim.
Sonuç olarak eşim bir yere gitmedi nikahımıza zarar vermişmidir? Bunları söylerken boşama niyetim neydi net olarak hatırlamıyorum ama boşayacak olsam herhalde sarih bir söz söylerdim. Ama kafamda ( bak böyle hareket edersen seni boşayabilirim msjı verip onu bu düşüncesinden vaz geçirme) düşüncesi vardı. Buradaki sözlerimle topu eşimin üstüne atarak onun söylemleri üzerine konuşuyorum giderse suç bende olmasın gibisinden. Cevabınız için şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Tevrat kaç cilt ve kaç sayfadan ibarettir?

Hoca
< Nikah durumu nedir acaba. >
Bu sözlerin nikaha hiç bir zararı yok

Bu kategoride yer alan Hz. Osman (R.A.) ın ismi Kurân-ı Kerîm de geçiyor mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şartlı talak sözleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.