Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:37
missa5
Abone

Talak lafızları

Talak lafızları

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Sorum talakla alakalı olacak. Eşim hastayken ona bakiyordum. Eşim kalkamıcak durumda hastaydı. Ona suyunu bırakıp mutfağa giderken eşim "nereye gidiyorsun" diye sordu. Bende seni burda birakip gidiyorum manasinda aklımın ucunda bile boşama yokken "seni terk ediyorum " dedim. Ama gerçekten ayrilik manasında soylemedim bunu. Onun kalkamıcağını bildiğim için seni burda yalniz başına bırakıyorum manasında bir şaka yaptim (yapmaz olaydım). Talakın sakasınin da ciddi oldugunu biliyorum. Ancak saka yaptigim konu bosama değil onu odada yalniz birakmakti. Konuyu çok ayrıntılı araştırdım. Fıkıh kitaplarına ansiklopedilere baktım. Bu söz bazı sitelerde örfen sarih kabul edildiği yazıyor ancak çoğu yerde kinayeli sözler arasında. Ama aklım bulandı bir kere. Lütfen konunun ehli hocalar bana yardımcı olsun. Ehil olmayan kisiler lütfen kopyala yapıştır cevaplar yazmasin sorumun altina. O açıklamaları en az 50 defa okudum çünkü.

Okudunuz mu?  Anne ve baba hakkı ile ilgili bir hadis ve bir ayet

Yorum: Talak lafızları

@hmet
< Eşim hastayken ona bakiyordum >
Siz kadın iseniz bin defa boşadım deseniz bile kocanız boşamış olmaz.
Erkek iseniz, bu kinayeli sözdür ve ne anlamda kullanmışsanız o şekildedir.

< Ehil olmayan kisiler lütfen kopyala yapıştır cevaplar yazmasin >
Ehil olup sormasını bilene cevap yazılır siz kadın mısınız erkek mi?
Konuyu okuyan hoca nasıl anlasın nasıl cevap yazsın

Okudunuz mu?  Hırsızlık yaptım ve çok pişman oldum tövbe ettim ne yapmam lazım?

Yorum: Talak lafızları

Kayıtsız Üye
Ben erkeğim. Kadının sözleriyle zaten boşama olmuyor. Hocalarimdan cevap bekliyorum


Yorum: Talak lafızları

arifselim
Kadın dinimizde söz ile boşama yapamasa da hakime başvurması ile boşanabilir. Ayrıca nikah esnasında talak hakkı verilen kadında kendini boşatabilir. Ancak kadının daha duygusal bir yapıya sahi olduğu için söz ile boşama hakkı kadına verilmemiştir.

Okudunuz mu?  Salih amele örnekler

Kayıtsız Üye
Hocam peki kullandigim bu söz sarih mi kinaye mi? Sarihse bile ben o anlamda kullanmadım ama cevabinizi bekliyorum


@hmet
Bu söz sarih değildir rahat olun boşanmamışsınız

Bu kategoride yer alan Her girdiğim işten çıkarıldım her şey ters gidiyor,neden olabilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Talak lafızları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.