Anasayfa
9 Ağustos 2022, 21:41
sizden3
Abone

Talak ve vesvesesi

Talak ve vesvesesi

9852
Selamun aleyküm.Benim sorum evlenmeden önce gusül abdesti ile ilgili vesveselerim vardı.ALLAH bana yardım etti onları aştım şimdi de talak ile ilgili vesveseler yaşamaya başladım.Eşim ile konuşurken aklımdan sürekli bu konu ile ilgili düşünceler geçiyor.Telefonda konuşurken tamam hadi görüşürüz dedim.Bunu demeden önce kafamdan boşanma ile ilgili düşünceler geçiyordu sonra telefonu kapatırken tamam hadi , tamam hadi görüşürüz dedim. söyledim.Burda talak vermiş oluyormuyum.Eşimin bunda haberi bile yok.Onunla konuşmaya bile tereddüt ediyorum kafamdan bu tarz düşünceler geçiyor diye!Şimdiden cevaplarınız için ALLAH RAZI OLSUN.Yani sormak istediğim Tamam hadi -Tamam hadi görüşürüz kinayeli lafızlı kelimelere girer mi?Ve kinayeli lafızlar nelerdir?Böyle bir liste var mı?

Okudunuz mu?  Çocuklardan helallik alınır mı

Cevap: Talak ve vesvesesi

mumsema
< Talak ve vesvesesi
>

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Kardeş, bunlar tamamen vesvesedir/şeytandan gelen fısıltılardır. dinlememk gerekir.
Talak, boşanma kastedilmeden düşmez merak etme.
Allah’a emanet ol.


Cevap: Talak ve vesvesesi

9852
< ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Kardeş, bunlar tamamen vesvesedir/şeytandan gelen fısıltılardır. dinlememk gerekir.
Talak, boşanma kastedilmeden düşmez merak etme.
Allah’a emanet ol. >

ALLAH RAZI OLSUN!Beni rahatlattın.

Okudunuz mu?  Dövme günah mı ? Hz. Ali dövme yaptırmış mı?

dini nikah

Kayıtsız Üye
11aylık evli bir bayanım. Eşimle aramızda tartışma oldu. Eşim sinirlenerek Allah şahit olsun bundan dolayı seni boşayacağım dedi sanırım. Sanırım diyorum çünkü biraz Zaman geçince boşayacağım mı dedi yoksa boşadım mı boşol mu dedi acaba gibi düşünceler sarmaya başladı. O günü hatırlamaya çalışıyorum ama bir türlü hatırlayamıyorum. Çok Zaman’da geçmedi halbu ki. Bu durum içinden çıkamıyorum. Acaba nikahımız düştü mü zina mı işliyoruz diye. Hep aklımda bu düşünceler. Nikahımdan emin olmak istiyorum. Şüphelerimden kurtulmak istiyorum. Eşime daha da içten davranmak istiyorum ama bu düşünceler engel oluyor bana. Biz ömür boyu zina mı yapacağız öldükten sonra Allah büyük hesap sorar diyorum. Sizce nikahımız düşmüş müdür. Nasıl emin olabilirim içimi ferahlatabilirim. Cevaplarsanız çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Allah neye benziyor tövbe

arifselim
Eğer eşin sana seni boşadım demiş olsa bile sadece bir talakınız gitmiş olur ve geriye 2 talak kalmış olur. Yani her ne demişse bile en fazla bir talak gitmiştir ve nikahınız devam etmektedir. Bunu vesvese yapmana hiç gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam.
Hocam eşim bana karşı kınaye sözler kullandı yıllar önce ben çok vesveseli bir kadınım. Cemiyet içinde nikah tazeleriz sürekli. Ben bu kınayeleri hep çok taktım talak olduysa diye ama eşim yeminli olarak talak kastetmediğini söyledi. Yıllar sonra yine ben bu konuyu açınca eşim yine yemin etti talak kastetmediğine ve akabinde ben zaten ciddi ciddi talak kastettim gibi bişey dedi. Hani bişeyi gerçekten yapmazsınız da hee yaptım zaten dersiniz ya o minvalde. Hocam eşim bunu dediğini kabul etmiyor. Ben sanki ciddi ciddi talak kastetçem dedim sen yanlış duymuşsun diyor. Ama ben dediğim şekilde duyduğumu düşünüyorum. Eşim belki de demek istediği şekilde dediğini düşünüyor ama yanlışlıkla ağzından öyle çıktı bilmiyorum. Farklı odalardaydık. Bunla bir şey olur mu? Yeminli olarak talak kastetmediğini dair ifadesi var çünkü. Umreye sırf bu vesvesemden kurtulayım diye gittim hala içim huzursuz. Ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  İstiharede Renklerin Anlamları

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam.
Eğer boşanmak istiyorsan mahkemeye başvurup boşanır kurtulursun. Boşanmak istemiyorsan kocana güvenip üzerine gitmeyeceksin.


talak vesvesesi, boşanma vesvesesi, talakta vesvese

Bu kategoride yer alan Zakir Naik Mezheb Konusu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Talak ve vesvesesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.