Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:42
sizden03
Abone

İman Vesvesesi

İman Vesvesesi

Hollowman
Hem imandan şüphe duymak, hemde imansızlıktan çok korkmak nasıl bir durumdur??

imanımızı nasıl ölçebiliriz??

tam manasıyla iman sahibi olan insanların özellikleri nelerdir??


Cevap: İman Vesvesesi

MaxiMilyan
şüpheler şeytandan şeytan bir müslümana vesvese verir imanın yok der sonra ves vese verdiği insanı zaten imanın olmadığını söyler ve onu günahlara daldırır onun için şüpe etme..
Bir insan yaptığı ibadetlerinde riya gösteriş olmadığında ve ibadetlerinde ihlaslı olduğunda imanı kuvvetli olur…ölçüsünü bilemeyiz.
Yine bir insan ibadetinde riyakar ve ihlassız bir ibadet yaptığında onun imanında şüpe vardır çünkü yaptığı butün ibadetleri sırf insanlar görsün diye yapiyor namaz kılarken huşulu olmaz ihlaslı olmaz ibadetinde sıkıntı içinde olur… Kısacası İmanını korumak isteyen bir kimse giybet, riya, şirk, zina, dedikodu, gibi kötülüklerden uzak dursun. Hakkı gözetip iyiliği emretsin imanı her gün artar. ayrıca imanımızı arttırmak için bol bol kuran okuyalım.. kuran imanımız için bize yeterlidir…

Okudunuz mu?  Dua ettim ve işim oldu. Dua ettiğim için mi kabul oldu yoksa olacağımı vardı?

iman vesvesesi, imanından şüphe duymak, imansızlıktan korkmak

Bu kategoride yer alan Bu hareket insanı dinden cıkarır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İman Vesvesesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.