Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Zakir Naik Mezheb Konusu

Zakir Naik Mezheb Konusu

okan çolak
Es-selamun aleyküm arkadaşlar 1-2 gündür bu konu üzerine düşünüyorum.
(soru 50.saniyede başlıyor)

Videonun çevirisi yok kendim az çok çevirdiğimi yazayım
Gayrimüslim: vahabi sunni gibi ayrımlar var.Hangisi hak olandır?(kısaca).
Zakir Naik: kardeşimiz şu soruyu soruyor vahabi hanefi maliki şafii hangisi hak olandır?
(Devam Ediyor)
Allah (Al-i İmran 105) diyor ki “Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır.”
(En’Am 159)
“Şu dinlerini parça parça edenler ve kendileri de grup grup ayrılmış olanlar var ya, (senin) onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi ancak Allah’a kalmıştır. Sonra (O), yapmakta olduklarını kendilerine haber verecektir .”
Zakir Naik: Müslümanların bazıları hanefi bazıları şafii bazıları hanbeli bazıları selefi.
Şimdi soruyorum Hz.Muhammed’in mezhebi neydi? hanefi miydi? şafii miydi? hanbeli miydi?
maliki miydi? Son kısımı fazla anlayamadım yanlış çevirmemek için yazmadım.

Okudunuz mu?  İçimden bir ses istemeden bir söz söylettiriyor küfür gibi

Zakir Naik’in cidden bilgili biri olduğunu düşünüyorum.Bir çok konuda bir çok kişiden iyi.
ama bu görüşü açıkçası tatmin etmedi.Size sormak istedim


Cevap: Zakir Naik Mezheb Konusu

Şema
Dinledim ama anlamadım
Bir okul müdürüne hangi sınıftan sın
Hangi sınıftan sorumlusun gibi bir soru olmuş
Cahilce

Okudunuz mu?  Şaka yaparken yalan söylemek ?

Cevap: Zakir Naik Mezheb Konusu

islamustafa
benim yorumum şu : meshepler çoğunlukla coğrafyaya göre ve babaya göre belirlenir. 4 meshebinde hepsi ehli sünnete uygun mesheplerdir. hanefi meshebinin kurucusu imam-ı azam peygamberimizin bazı hareketlerini farklı yorumlamış diğer meshep kurucularıda farklı yorumlamıştır. zaten farklılıklar çok fazla değildir ve birbiriylede zıt düşmemektedir. önemli olan ehli sünnet olup Allah’a doğru bir şekilde Kuran dışına çıkmadan iman etmektir. burda belirtilende budur. birbirimize hanefisin şafisin diyip dışlarsak veya aramızda meshep grupları ouşturursak o zaman ayrılıktayız yani uygun bir durum olmaz. ama namazlar şafi veya diğer mezhepten olan hocanın arkasında 4 mezheptende olan insanlar durabilir. işte bu birlik beraberliktir.olması gereken budur. meshepler boşuna değildir.rastgele belirlenmiş şeyler değildir. tabi bunlar benim yorumum . Selam ve dua ile kardeşim.

Okudunuz mu?  İçimizden geçirdiğimiz kötülükler günah değil ..Peki küfr hakaret gibi şeylerde buna dahil midir ?

Cevap: Zakir Naik Mezheb Konusu

okan çolak
Bir okul müdürüne hangi okulu yönetiyorsun demek mantıksız mı pekala?
Tabi bende anlamadığım için soruyorum arada kaldım zakir naik hoca basit cevaplar veren birisi değil öyle olsa takmazdım zati.Bir çok konuda çok bilgili biri yeni çıkan sapıklardan değil yani.


Kayıtsız Üye
Bende son iki gündür zakir nik hocadan bir çok video izliyorum.Çok bilgili ve donanımlı bir insan.Ayrıca o kadar büyük bir hizmet yapıyor,o kadar gayrimüslüm insanı müslüman yapıyorki inanılmaz gerçekten.Kuran,hadis,incil,tevrat hepsine vakıf biri Allah yolunu açık etsin.

Okudunuz mu?  Aşkını gizlemek şehit sevabı verir mi?

Kayıtsız Üye
Zakir Naik’i yıllardır takip ederim.Aynı konuyu farklı siteler kesip kesip verince konu tam anlaşılamıyor.Benim izlediğim videoda bölünmeyin, parçalanmayın Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ayetini okuyor.Dört imamın isimlerini saydıktan sonra biz hepsine itibar ederiz.Çünkü onlar birbirlerinden farklı konuşmadılar diyor.Bizim kafamızı karıstıran Zakir Naik Kur’an da sünni, şii, vehhabi, şafi yok diyor.Evet doğru söylüyor.Bu mezhepler yok Ehli sünnet vel Cemaat var.Zakir Naik’i mezhep konusunda yargılamamak gerektiğini düşünüyorum.İnşaAllah yanılmıyorumdur.Çünkü bir müslüman cemaate hocalık yapmıyor, konferanslarında hristiyanlara, ateistlere, hindu, budist olmak üzere pek çok kesimden insana hitap ediyor.Onları İslama davet ediyor.O’nun eliyle Rabbim insanlara hidayet veriyor.Allahu Teala sayılarını arttırsın inşaAllah.

Okudunuz mu?  Niyette Önce Besleme mi yoksa sonra mı ?

Kayıtsız Üye

Dr. Zakir Naik, peygamberimizin abdestli iken Hz. Aişe’ye dokunduğunu ve sonra namaz kıldığını söylüyor(Ebu Davud, birinci kısım, 179 nolu sahih hadis). Bu söylenen doğruysa, şaafiler yanlış amel etmiyor mu?


Kayıtsız Üye
Bakın;
Efendimiz (sallAllahu aleyhi ve sellem)’in yaşayışı, hadisleri, emirleri… vb. hepsi Her Mezhep İmamına göre aynı kuvvette değildir..

Misal; Birbirinden farklı 2 kuvvetli Hadis var diyelim
– Bir İmama göre “Efendimiz’in hangisini EN SON söylediği” önemlidir..
– Başka İmama göre “Hangi Hadisin Daha Sahih olduğu” vb. vb..

Okudunuz mu?  Göz pınarında ki çapak - çok acill

YANİ “Hüküm Koyma Şartlarının” 4 İMAMA GÖRE FARKLI OLMASINDAN DOLAYI “Ayetler ve Hadisler Aynıyken” ÇIKAN HÜKÜMLERDE KÜÇÜK FARKLILIKLAR OLUYOR..

İnşaALLAH faydalı olmuştur..


Kayıtsız Üye
Adam kuranı Kerim’den ayet okuyor birliği savunuyor adama cahil diyenler kendileri geri zekalı Hz Peygamber veda hutbesinde şu ikisine sarılın biri kuran diğeri sünnetim diye hadisi var


Kayıtsız Üye
Aslinda bence mezhep ayrimi yapmamakta cox iyi ediyor.Hristiyanlarin müslümanları bir birine duşurdugu , onlar arasinda mezhep ayriligini kullanarak terrörler torettiği bir dunyada şii ve ya sunni ve ya vahhabi gibi ayrimlar yapmak gerceten buyuk bir tuzak. Ve ne yazikki müslümanların cogu bu tuzagin kurbani oluyor. Bence Dr. Zakir Naik onun için “mezhep” sorularina acik cevaplar vermiyo. Her kesin mezhebi kendine. Kesinlikle Dr. Zakri Naiki destekliyorum. Ve bana Islam dair iyilikler, guzellikler aşiliya bildigine inaniyorum

Okudunuz mu?  Nike marka ürün kullanmak

Kayıtsız Üye
Selamun alekkum.
Öncelikle belirtiyimki, bu adam sapıtmıştır.
Adam resmen meshep yok, şefaat yok, aracilik ve rabıta şirk ve Hristianlar cenete girebilir dior.
Sakın bu adami dinlemeyin.
Ve mesheb sorusuna gelince…
Şimdi bu zamandaki musluman coğrafyasinda en buyuk sorun zaten meshebsizliktir.
Mesheh haktır kimse inkar edemez.
Ve neden bunun buyuk bir sorun olduğunu sorarsanız nedeni şudur.
Mesela işid neden sapıtı ve islamla bir alakasi yok? Cunku herşyi duz ve kafasına gore yorumladi. Yani bize yol gosterecek ve kurani anlatacak buyuk alimler olmalı.
Şimdi diceksınız ki peygamberimizin sav zamanında meshep yoktu. Tamam yoktu ama ozaman bir sorun olduğunde bunu peygamberimize sav sorabiliyordun.
Şimdi o luks yok. Yani buyuk alimler kuran hadis ve sunete bakarak bize yol gosteriyorlar.
Ve unutmayin dinden en ufak birşyi inkar eden dinden cikar yani hemen kafanįza gore bir şey demeyin.
Ve bu arada yazım için uzgunum, yurt dişinda yaşiyorum.
Allaha emanet olun

Okudunuz mu?  Geçmişteki günahların hiç akıldan çıkmaması

Kayıtsız Üye
Kardeşlerim bu adam vehhabi vehhabilerde sapık bir fırka kerem önder hocadan öğrendim 4 mezhep ehli sünnet yolunda zakir naiki dinlemeyin kerem önder hocayı youtubeden izleyin…


Kayıtsız Üye
İlim araştırın biraz yaw dört mezhebi kötüleyen yok dört mezhep olmasaydı şuan nasıl namaz kılınacağını bilmezdiniz dört mezhep imamları kendi zamanına göre peygamber efendimizin yaptığını uygulamışlar peygamber efendimiz dört mezhep imamları nın zamanı boyunca sabit namaz kılmadı cibril a.s’dan namazı öğreniyordu doğru olanıda hadislerden en çok destekleneni bulmanız o zamanın sahabilerinden gelen bir sürü sahih hadis var unutmayın sahih hadis bulabilirsiniz sahabiler tarafından ne kadar desteklenmiş ve en hangisi uygulanmış

Okudunuz mu?  Kelime-i Tevhit ve Kelime-i Şehadet söylenişi hakkında soru

dr zakir naik mezhebi, zakir naik mezhebi, zakir naik kimdir

Bu kategoride yer alan Burun damlası orucu bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zakir Naik Mezheb Konusu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.