Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

Şartlı boşama

Şartlı boşama

ezgi
Şart olsun sözü Şafii mezhebine göre sarih bir boşama sözü müdür yoksa kinayeli bir söz müdür?


Cevap: şartlı boşama

Şema
Şart olsun sözü sarih bosama sozu değildir

Diger sorunuzdaki alintiyi lütfen okuyunuz


Cevap: şartlı boşama

ezgi
Peki sarih söz değilse neden bu söz söylendiğinde rici talak gerçekleşiyor. Bir bain talak gerçekleşmesi gerekmez mi. Çünkü kinayeli sözlerde kasıt boşanma ise bain talak gerçekleşmesi gerekmez mi? Yani çiftlerin yeni bir nikah yapmaları gerekir diye öğrettiler bize. Cevabınız için Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Kızıl lale nedir?

şartlı boşama

hzr
Hocam selamün aleyküm gecende size yazmistim ama mesajimi bulamadim yine yazcam ben medresede okuyorum sevgilim var oda medreseli Allah nasip ederse evlenmeyi düşünüyoruz. Ama hocam bir sorun var medresede okurken sarta bagli bosama bahsinde iste mesela "sunu yaparsan bossun " gibi ifadeler vardi bunlara çok kafam takildi su anda çok kotuyum sevgilimle telefonda konusurken irademe gucume sahip olamiyorum aklim sürekli talaka gidiyor ona nasilsin napiyosun deyince aklim ve niyetim talaka yönleniyoru ve çok sık oluyor artik arkadaşlarımla bile mümkün mertebe konuşmamaya calişiyorum çunkü soyledigim gündelik sözler hep nasıl oluyorsa irademe sahip olamiyorum hep talaka niyetleniyorum kasden mi hataenmi olduguna karar vermekte zorlaniyorum ama kasten olduguda oldu hataen daha çok oldu birde gecen banyoda coooook vesveselendim ve artik bu banyodan cikmam lazim dedim ve 3 e kadar saycam cikcam dedim ama bunun altinda sunu kastettim cıkmassim eşim bos olsun hemde iki defa bu niyetle dedim artik biz sevgilimle evlenemicezmi hocam nolur bir çıkış yolu bulun yardim edin dua ile selametle..

Okudunuz mu?  Gusülden Sonra Hapşırmanın Etkisiyle mezi veya meni çıkması

Hoca
Sen medresede okuduğun sürece sevgili mevgili işlerini bırak kendini ilme ver.
Çok vesveseli birisin hocana söyle tedavi ol yoksa şeytan seni yoldan çıkaracak


şartlı boşama

Bu kategoride yer alan Temassız flört başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şartlı boşama Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.