Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

Temassız flört

Temassız flört

cengizhan
Abiler ablalar selamunaleyküm yaşım 16. Bugün hanım hanımcık bir kızla tanıştım. (Tesettürlü değil) Neyse bu kız benden hoşlandığını söyledi. Bende islamda flört etmek haramdır. dedim Kız’da O zaman flört etmeyiz 18’imize kadar konuşuruz tanışırız sonra imam nikahı yaparız dedi ben şok oldum. Şimdi hakiki soru bu: Birbirimizi sevip hiç bir temas (el ele tutuşmak , sarılmak) vb. olmaksızın insanlı yerlerde beraber dolaşabilirmiyiz? Bir cafede oturup çay içebilirmiyiz?

Okudunuz mu?  Alkol aldım ne yapmalıyım

Yorum: Temassız flört

hrşygüzelolck
Aradaki mesafeyi koruyabileceginize inaniyorsaniz bir mahsuru olmaz.Sonuçta okulda normal arkadaşlik yaptiginiz karşi cinsten arkadaşlarınız da vardir.Onlarla nasıl arkadaşlik ediyorsaniz onunla da oyle arkadaşlik kurun.Yaşiniz evlilige musait oldugunda da çok uzatmadan nişanlanin evlenin


Yorum: Temassız flört

cengizhan
Hiç bir etkileşim olmamasına inanıyoruz. Arkadaşça değilde sevgili olarak dolaşsak mahsuru olurmu? Temas olmadan.

Okudunuz mu?  Tövbenin kabul olması için önceki işlediğim günahı tekrar işlemeli miyim 

Yorum: Temassız flört

hrşygüzelolck
Sözle de zina olur.Bir sevgili gibi değil de bir arkadaş gibi konusmalisiniz.Bu sekilde mahsuru yoktur.Gezedebilirsiniz


arifselim
Aleykum selam. Evlenme zamanınız geldiğinde elbette görüşmek caiz olur. Ama örneğin aileler bir adım attıktan sonra ve kızın ailesinden yanında birisi de olması şartıyla tanışmak üzere kısa bir dönem görüşmek caizdir. Ama bunun dışında helal değildir. Senin anlattığın şekilde olsa bile yinede caiz değildir. Şeytan her atıl adımdan sonra bir adım daha attırarak daha çok haramlara bulaşmasına neden olur.

Okudunuz mu?  Küfür yazılarını okumak günah mı

Kayıtsız Üye
ben zaruret olmadan kızlarla konuşmam ve geri çekinirim aklıma şu geliyor karşı cinsten biri sınıf arkadaşı değil miyiz felan derse ne demeliyim? Senin sadece adını biliyorum ya da tanıyorum desem olur mu.Şimdi kıza arkadaşım dersem ikiyüzlülük olmaz mı çünkü içim böyle demeye hiç yanaşmaz böyle şeylerden uzak dururum.Kalbi kırılırsa gibi şeyler geliyor aklıma.
Şeytan diyelim ki aklımı götürdü o anda kızla konuştum bu zina mı olur yoksa zinaya götüren yolun ön fiili mi

Okudunuz mu?  Avret Yeri Açıkken Besmele Çekilir mi veya Şehadet Getirilir mi?

Newmuslim
Kardesim simdi Allah ayette zinaya yaklasmayin diyor. Bazi hadislerde de bas basa kalinca ucunculerinin seytan oldugu beyan ediliyor. Simdi kendi dusuncelerimi de ekliyorum, yalniz kalmayin yaninizda birisi olsun ve temas olmasin. Ayrica gozlerinizi haram yerlerinizden koruyun iste bu oldukca zor olan kismi. Bu sekilde bir devamlilikta bence bir mahsur yoktur. Buna haram diyenleri de gördüm , arkadaşim Maide 101 ayette mealen Rabbimiz buyuruyor ki Ey İman edenler! Açıklandığı zaman hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın. Eğer Kur’an inerken onları sorarsanız, onlar size açıklanır. Allah, onları bağışlamıştır. Allah bağışlayandır, yumuşak davranandır.) . Kiz erkek arkadaşligi HARAM olsaydi acik olarak belirtilirdi bence. Ama tabiki abartip el ele kol kola gezip tozarsaniz elbetteki buna haram deriz. Islam flortu yasakliyor gorusmeyi degil. Flort dedigimiz seyde el ele tutusmak basbasa kalmak gibi seyleri içinde barindiriyor.

Bu kategoride yer alan Evlilik konusu ve akraba çevre baskısı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Temassız flört Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.