Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Cuma günü Sela ile Öğle namazı arası iş yapmak yasak mı?

Cuma günü Sela ile Öğle namazı arası iş yapmak yasak mı?

Elaa94
Selamünaleyküm,

ben dün bir şey duydum ve bunun hakkında bilgi edinmek istiyorum.
Dün bana bir yakınımız Cuma günleri Sela ile Öğle namazı arası (yoksa ikindimiydi bilmiyorum) kesinlikle bir şey yapılmaması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde olumsuzlukların olabildiğini vurgulayıp, bir de bu dediklerini kanıtlayan olaylar anlattı. Anlattığı olaylar korkuttu beni ve bende şuan panikledim.
Bu denilenler Doğru olarabilirmi? Tabii ki en doğrusunu Rabbim bilir. Peki bu benim duyduklarım ile ilgili daha fazla bilgi verebilirmisiniz?
Cuma günleri alışverişde olursak bile alışverişi bırakmamız gerektiğini, çünki ibadetin daha makbul olduğunu biliyorum.
Ama o yakınımızın kast ettiği mesela ev işleri içinde geçerliydi. Bir yakını öyle yapıp ardından hemen kötü bir haber almış. Tabiiki Rabbim en doğrusunu bilir. Ama merak ettim, acaba bunun ile ilgili daha fazla bilgi verebilirmisiniz?

Okudunuz mu?  Gusül alırken elektrik kesilmesi

Şimdiden Allah razı olsun.


Yorum: Cuma günü Sela ile Öğle namazı arası iş yapmak yasak mı?

ixa
Cuma namazı vakti,namaz kılınması gerektiği için,iş,alışveriş yerine namaz kılınması daha hayırlı olduğundan,namazı tercih etmemiz gerektiği vurgulanıyor.
Onun dışında size söylenen tamamen hurafe ve batıldır,İslamda böyle bir şey yoktur.Eskiden yahudilere cumartesi günü çalışmak yasaklanmıştır fakat bu, o zaman için ve o zamanın yahudileri için geçerlidir.Bizim dinimizde yoktur.Elbette namaz vakti,namaz her şeyden daha hayırlı olduğu için namaz kılınması icab eder.Sela ile öğle namazı arası ya da ilkindi vakti; iş yapmamak ve ya yapılınca belalara maruz kalmak hurafedir.İslamı bozan dine sonradan sokulmaya çalışılan bi’dattır.

Okudunuz mu?  Uyurken sol avuç içinde iz görmek

Sela ile ezan arası iş işlenir mi, sela ile ezan arası namaz kılınır mı, sela ile ezan arasında namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Dişlerin arasındaki yemek parçaları gusle mani mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma günü Sela ile Öğle namazı arası iş yapmak yasak mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.