Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa08
Abone

Yıllar önce olmuş bir şey için helallik alınmalı mı

Yıllar önce olmuş bir şey için helallik alınmalı mı

Kayıtsız Üye
Yıllar önce olmuş bir şey için yinede helallik alınmalı mıdır? Yani yıllar önce birinin kalbini kırdınız ama istemeden yani yaptiğın şeyin farkında olmadan, hiç düşünmeden. Daha sonra aradan yıllar geçiyor ve düşünüyorsun acaba kalbini kırmışmıyımdır. Ama olanlardan sonra o insan sizinle konuşmuş, demiş, gülmüş işte hiçbirşey olmamiş gibi. Ama yinede insanın içinde bir soru kalıyor. Sizce şimdi ne yapmak doğru olur?

Okudunuz mu?  Bilmeden hadisi şerife saçma demek

Yorum: Yıllar önce olmuş bir şey için helallik alınmalı mı

Şem’a
Maddi veya manevi bir hak için üzerinden yıllar geçsede helallik dilemek gerekir yani zaman geçmesi ile kul hakkı olan bir şey helal olmaz
şayet sözünü ettiğiniz kişi kırılmışsa ona karşı yaptığınız bir hatadan dolayı gönlünü kırmışsanız bu konuyu açın konuşun helallik dileyin.
doğru olanı budur Allahu Teala bütün müminlerin kul hakkı olmadan ahirete gitmelerini nasip etsin

Bu kategoride yer alan Kıyametten sonra yeni dünya olacak mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yıllar önce olmuş bir şey için helallik alınmalı mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.