Anasayfa
3 Kasım 2021, 5:26
missa0
Abone

İyi Yıllar Dilemek Caiz Mi?

İyi Yıllar Dilemek Caiz Mi?

Kayıtsız Üye
Ben yılbaşı kutlamam ama kutlayanlar oluyor. Yılbaşı yaklaştıkça Mutlu yıllar Yeni yılınız kutlu olsun gibi dilekler alıyorum. Fitne çıkmaması için ben de iyi niyetle onlara hayırlı ve mutlu geçen bir sene dilediğimi belirtmek için mutlu yıllar gibi bişeyler desem dinden sakıncalı olur mu?

Okudunuz mu?  Türkiyenin komşu illeri

Yorum: İyi Yıllar Dilemek Caiz Mi?

misafir1
kim olduğunu temsil etmeyen, ne olmadığını isbat etmekle ömür tüketirmiş. yılbaşı muhabbetlerinin aldığı şekil malum olmak ve farklı bir konu olmakla beraber, girilen yeni ayın, kime göre olduğu da ayrı bir konu olmak üzere girilen yeni senenin hayırlar getirmesini temenni etmekde, ben bir beis bir sakınca bilmiyorum. bir müddet hayatımdan bazı yanlışlıkları çıkarmaya gayret ettim.bitti mi, bitmedi daha anca başlayacakmış gibi geliyor ama bugün benim dünyam, benim yazılımım farklıymış gibi geliyor bana. insanların da bunun farkında olduklarını düşünüyorum. bu durumdan ben de hoşnutum, insanlarda hoşnut. bugün kimsenin benim yılbaşımı kutlayacağını sanmıyorum. iki elinde iki poşet taşımakda zorlanan poşetlerden yılbaşı süsleri sarkan bir kadını gördüğüm zaman, bu halin ne eve çuval çuval çöp götürdüğünü söylediğim zaman susuyorlar. içlerinden de hak verdiklerini düşünüyorum. para veriyor alırken zorlanıyor, eve götürürken zorlanıyor, atarken zorlanacak. kim olduğumu temsil ettiğim zaman pek bir batıl teklifiyle de karşılaşmıyorum, herkes de ona göre davranıyor. elhamdulillah müslüman diyarında yaşıyoruz, yollarını kaybetmişleri bile, saygı duyuyorlar seviyorlar imreniyorlar bunu hissediyorum. öncelerinde insanlara biraz fazla siftinmişim demek ki.

Okudunuz mu?  Bir kez imam nikahı yapıldıktan sonra bir kerede üstüne imam nikahı yapılır mı

neyse ben işin reklamında değilim zaten yarısı da hikaye ancak kim olduğunu temsil etmek özel bir şey ve kınamayla suçlamayla veya boş iddialarla ve agresifliklerle alakalı bir durumda değil. ama hayatın her alanında 7/24 mesele olabilecek şeyleri basitlikle çözebiliyor, hiç bulaşmadan mesele olmakdan çıkarıyor, bunlar mesele bile olmuyor. bunu yapamamak ise hayatın bir çok alanında 7/24 sağdan soldan mesele çıkartıyor, insan bunları çözmek hususunda başarılı olamayabiliyor, bunlarla oyalanılabiliyor. yoksa ıvır zıvır bir mesele ancak, bu ıvır zıvırlıkların bitmemesi, bazen bunlarla meşgul olunmak durumunda kalınması insanı yorabiliyor. mesele o an karşı karşıya kalınan durum olmuyor aslında, insanın onun öncesinde yapdıkları ve yapmadıklarıyla ilgili oluyor. yoksa insanlara selam deyin geçin ne olacak yani.

Bu kategoride yer alan Biyografi hakkında kısa örnekler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İyi Yıllar Dilemek Caiz Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.