Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
missa01
Abone

Günlük akıntı olduğu halde namaz kılmak namazları geçersiz eder mi

Günlük akıntı olduğu halde namaz kılmak namazları geçersiz eder mi

Kayıtsız Üye
Ben namaza başlayacağım zaman internetten günlük akıntının abdesti bozmadığını okumuştum, abdesti bozar diyenlerin yanında günlük beyaz akıntı abdesti bozmaz da dendiği için ben de bu fetvaya uyarak abdesti bozmaz olarak saydım ve yıllarca öyle devam ettim. Ama bu aralar aklıma takıldı yeniden araştırdım ve yanlış mı yaptım diye çok huzursuz oldum artık bu şekilde kılmamaya çalışıyorum ama dışarı çıktığımda zorlanıyorum. Her zaman kontrol etmek mümkün olmuyor. Şimdi ben o kıldığım namazları kaza mı etmeliyim ve dışarda olduğum zaman akıntım geldiği halde namaz kılabilir miyim ? Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

Okudunuz mu?  Peygamberimizin cesaretiyle ilgili hadis

Yorum: Günlük akıntı olduğu halde namaz kılmak namazları geçersiz eder mi

Şem’a
Günlük akıntı konusunda Farklı şeylerin söylemesinin sebebi akıntının içtenmi dıştanmı gelmesinden dolayıdır, akıntı içeriden geliyorsa her mezhebe göre bozar bu durum değişmez.
Dışarıdan ise / içeriden gelmiyorsa abdesti bozmaz
Isabetli fetva olmasa da bir delile uyduğunuz için Geçmiş namazlarınızı kaza etmeyin Bundan sonra dikkat edersiniz

Bu kategoride yer alan Neden salavat getirilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günlük akıntı olduğu halde namaz kılmak namazları geçersiz eder mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.