Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:04
sizden92
Abone

Bebeğimi emzirmek istemiyorum

Bebeğimi emzirmek istemiyorum

youngersaf
Selamün aleyküm ilk çocukta göğüslerim sarktığı için 2.çocukta ben bebek emzirmek istemiyorum.silikon gibi şeyler hoşuma gitmiyor.çocuğa keçi sütü gibi şeyler içirsem olur mu ? Benim psikolojim nasıl düzelecek ?


Yorum: Bebeğimi emzirmek istemiyorum

Kayıtsız Üye
Sizin göğsünü saracak diye çocuk anne sütünden mi olsun bu ne acımasızlik eğer keçi sütü anne sütünün yerini tutsaydı kimse emzirmezdi yazık yapmayın o çocuğun en doğal hakkını elinden almaya çalışıyorsunuz ve saçma sapan bir bahaneyle bunun vebaljni odeyemezssijiz

Okudunuz mu?  Abdest/Takva

Yorum: Bebeğimi emzirmek istemiyorum

youngersaf
Kız kardeşim Benim göğüslerimin emzirmeden sonra sarktığını gördüğü için oda ilk çocuğunu doğduğunda emzirmeyeceğini söylüyor.Bunda bir sakınca varmı? Ayrıca ben astım hastasıyım proteze alerjim olurmu bilmiyorum ama alerjik bünyem olduğu ve nefes almakta zorlandığım için protez istemiyorum.

Okudunuz mu?  Cin gördüm diyenin şahitliğinden şüphe edin??

Kız kardeşimde benim göğüslerimin emzirmeden sonra sarkıklığını gördüğü için oda bebek emzirmeyeceğini söylüyor.dini açıdan nasıl olur ? Ayrıca ben astım hastasıyım silikona alerjim olma olasılığım yüksek nefes alamıyorum.

İnek sütü içirsek olmaz mı

Siz hocamısınız ? Hoca olmayan cevap vermedin bu saçma bir bahanemi ? çocuğu emzirip emzirmemek benim özgürlüğüm değil mi ? Emzirme sonucu olan benim göğüslerime oluyor.silikon taktıramam.astım hastasıyım

Okudunuz mu?  Ateistlerin Düşüncesi

Benim anneannemde hiç anne sütü emmedi.babası ona inek aldı onunla beslendi 93 yıl yaşadı hiç bir şeyi olmadı


Yorum: Bebeğimi emzirmek istemiyorum

Kayıtsız Üye
Merak etme sürekli sıkı sutyen takarsanız toparlayıcı olanlardan.yandan ve üst kısımdan sıkı tutacak şekilde kullanırsanış sarkmaz. Göğsü bol bıraktıkça sarkar emzirmek sarkıtmaz 85 takıyorsan emziriyorum diye 90 takma biraz rahatsız eder seni ama alışırsın .tecrübe ettim merak etme 😊Emzirmekk çok güzell bir duygu bir daha doğursam 2 yıl emzirmeknistiyorum. Anne ile bebek arasındaki en güçlü en özel bağ (iyi günlerde büyüt 😘

Okudunuz mu?  Bilmediğim bir şeyden sorumlu tutulur muyum?

youngersaf
Ne yaptıysam ise yaramıyor diyorum siz anlamıyorsunuz deriyi sürekli çekerseniz aylarca o deri eski haline dönmez.asla eski haline dönmüyor

Anne ile bebek arasında emzirince bağ falan oluşmuyor saçma saçma laflar hepsi palavra

Şu sitede bir hoca bana cevap yazabilir mi acaba ??

Okudunuz mu?  Gereğinden fazla terlemek abdesti bozar mı?

arifselim
– Annenin bebeğini emzirmeye mecbur edilmesi hem hanefilerde hemde fıkıhçıların çoğunluğuna göre kabul edilmemiştir. (Sabûnî Âyâtü`l-ahkâm I/353)

– Kuranı kerimde emzirmenin en fazla süresi iki sene olarak belirlenmiştir. Ama yinede bu bazı durumlarda örf ve geleneğe hatta annenin durumuna bırakılmıştır. Bunu açıklayan bir ayeti kerimede şöyle buyrulmaktadır:

Okudunuz mu?  Kafir iyilik yaparsa ne olur, sevap kazanır mı?

– "Eğer zorlanırsanız onu bir başkası emzirir, eğer sizin için emzirirlerse, emzirenlerin ücretlerini verin" (Talak 65/6) buyurulduğuna göre, annelerin emzirme zorunluluğu yoktur. ( Cessâs, N/104)

– Ancak eğer anne bebeğini emzirmek istiyorsa babanın bunu engellemeye ve süt anneye vermesine hakkı yoktur.
(Cessâs, N/105,106)

Okudunuz mu?  Sanki nefes alamıyorum...

– Şu hususunda iyi bilinmesi gerekir; eğer bebek başka meme almıyorsa, inek ve benzeri hazır sütleri reddediyorsa ve süt anne bulunamıyorsa bu durumda annenin bebeğini mecburen emzirmesi gerektiği bildirilmiştir.
(ibn Âbidîn NI/212, 559, 618; Kasânî, Bedâyî IV/40)

Bu kategoride yer alan Hz. Muhammed H.z Aişe ile kaç yaşında evlenmiştir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bebeğimi emzirmek istemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.