Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:19
dualar
Yönetici

DUALAR.. Arabaya Binerken Okunacak Dua

DUALAR.. Arabaya Binerken Okunacak Dua

gül_bahçesi
DUALAR
Arabaya Binerken Okunacak Dua
"Bismillahi, sübhanellezi sahhara lenâ hâzâ vemâ künnâ lehu mukrinin ve inna ilâ Rabbinâ lemünkalibün."
(Allah’ın adıyla. Bunu bize musahhar kılan Allah tamamiyle münezzehdir, yoksa onu zaptedemezdik. biz herhalde Rabbimize döneceğiz.)
Bu dua arabalara binerken okunur. Tamamiyle Hakkın iradesine teslim olunduğunu ve O’ndan başka sığınalacak hiçbir varlığın bulunmadığını belirtmek için okunur. Zira Resulullah (s.a.v) Efendimiz her ne zaman deveye binse bu duayı okurlardı.

Okudunuz mu?  İçimde sıkıntı var hangi duayı okumalıyım?

Belli Bir Saatte Uyanmak İçin
Belirli bir saatte uyanmak isteyen kimse, Kevser sûresini üç defa ve Allah’a güvenle okuyup yatarsa, istediği saatte uyanır.

Bir Yeriniz Ağrıdığı Zaman
Tirmizi’nin Enes b.Malik’ten rivayet ettiğine göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu:
Bir yerin ağrıdığı zaman elini, ağrının olduğu yere koy ve şunu tekrarla:

Okudunuz mu?  Bir Müslümanın, din kardeşine gıyâbında yaptığı duâ kabûl olunur.

"Bismillahi e’uzu bi’izzetillahi ve kudratihi min şerri mâ ecidü min veca’i hâzâ"

Boş Malayani Konuşulan Meclislerde
Kim, malayani konuşmaların çok oldugu bir yere oturur da, oradan kalkmazdan önce şu duayı okursa bu yerde oturmaktan hasıl olan günahından arınmış olur.
"Allahım! Seni hamdinle tesbih ederim. Senden başka ilah olmadığına şehadet ederim. Senden mağfiret diliyorum, Sana tevbe ediyorum.".

Çocuk Düşmemesi İçin
Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp
"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.
Çocuğun Huyunun güzelleşmesiKötü huylu çocuğu olan bir kimse
"Ya Mukît
" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah’ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir.

Çocuğun İtaatkar Olması İçin
Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah’ın izniyle itaatkâr olur.

Okudunuz mu?  Dua nasıl yapılır? ÖRNEK - ilk Dua şöyle başlar

Çocuk Olması
Çocuğu olmayan bir kadın, yedi gün oruç tutup iftar vaktinde "Yâ Musavvir, Ya Bari, Ya Halık" isimlerini su üzerine 21 kere okuyup üfürse ve o sudan iftar eylese Cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder."

Aşağıdaki ayetler dua makamında okundukları vakit, çocuk istemeye ve hayırlı bir mirasçı dilemeye yaramaktadır. Çünkü Zekeriya aleyhisselam Rabbine böyle dua eylemiştir. Bu bakımdan bizlerin de bu çeşit sıkıntısı olduğu zaman bu ayetlerle dua etmemiz menfaatımız icabıdır.

Okudunuz mu?  Hz. İsâ'nın Duası


"Fe hebli min ledünke veliyya" "Yerisüni ve yerisü min âli Yâkûb." "Yühricüküm tıflen sümme li tebluğû eşüddeküm"
(Binnaenaleyh, bana tarafından bir veli oğul ihsan et) (Ki bana da mirasçı olsun, Yâkub hanedanına mirasçı olsun.)
(Sonra bebek olarak çıkran, sonra sizi güçlü kuvvetli bir çağa erişmeniz için.)


Cevap: DUALAR.. Arabaya Binerken Okunacak Dua

HADİE
hayatımızda olan herşey için dua edebilir daha sağlıklı daha rahat bir ortam için Allah’a dua edebiliriz ne ile ilgili sıkıntımız varsa dua ile yardım dileyip huzur bulabiliriz

Okudunuz mu?  Ölen babaya okunacak dua

Cevap: DUALAR.. Arabaya Binerken Okunacak Dua

Kayıtsız Üye
Ben araba kullanmayi çok istiyorim ama çok korkuyorum dikkatim dagiliyo araba kullanrken ne yapmam lazim hangi duaları okumam lazim


araba sürerken okunacak dua, araba kullanırken okunacak dua, arabaya binerken okunacak dua

Bu kategoride yer alan Üç aylar'ın Duası - "Ey Allahım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur" başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

DUALAR.. Arabaya Binerken Okunacak Dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.