Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
sizden6
Abone

Esmaül Hüsna Ve Dua Okumak Için Mürşit Gerekir Mi?

Esmaül Hüsna Ve Dua Okumak Için Mürşit Gerekir Mi?

PisiPisi
İnternette bazı sayfalarda herkesin her Esmaül Hüsna’yı okuyamayacağı, bazı esmaların bazı insanlara ağır gelebileceği, bu nedenle Esmaül Hüsna veya dua okumak için bir mürşitten el almak gerektiği yazıyor. Bu doğru mudur? Ben hiçbir tarikata üye değilim, dolayısıyla mürşidim de yok. Ne yapmam lazım?

Okudunuz mu?  Karabasan nedir ve dinle bir alakası var mıdır?

Yorum: Esmaül Hüsna Ve Dua Okumak Için Mürşit Gerekir Mi?

Omer Faruk
< İnternette bazı sayfalarda herkesin her Esmaül Hüsna’yı okuyamayacağı, bazı esmaların bazı insanlara ağır gelebileceği, bu nedenle Esmaül Hüsna veya dua okumak için bir mürşitten el almak gerektiği yazıyor. Bu doğru mudur? >
Bunlar tamamen hurafe kardeşim. Allah; nerede nasıl dua ederseniz edin sizi duyacak kudrete sahiptir. Bu noktada (bir mürşide ihtiyaç meselesi) Kur’an’da ve Rasulullah’ın hayatından bize hiçbir örnek yok. Genellikle bu tür hurafeleri Kur’an’ı okumayan, hakkında bilgisi olmayanlara yutturuyorlar. Maalesef bunu yapan pek çok sahtekar var.

Okudunuz mu?  El-fazı küfür re göre hepmiz kafiriz

İslam’da "sihir etkisine sahip" dua yoktur. Dua’nın aslı BEDENİ duadır. Derslerine iyi çalışan, Allah’ın kurallarına uyan bir öğrenci başarı için en iyi duayı yapmıştır. Bunun dışında, "falanca dua şuna iyi gelir, filanca dua buna iyi gelir" gibi hurafelere inanmayınız.

Rasulullah bir savaş yapmak için ajan gönderiyor, ok, kılıç yay hazırlatıyor, hendekler kazdırıyor, başı kırılıyor, dişi kırılıyor. Yani Rasulullah (haşa) dua edip bu işleri halletmeyi bilmiyor mu?

Okudunuz mu?  Sınavda heyecan duası

Zaten müslüman günde 5 defa Rabbi ile beraber değil mi? O’nunla konuşmuyor mu? Hesap verip halini arzetmiyor mu?

Rabbim gayretinizi ve islami ahlakınızı güçlendirsin. Böylece dualarınız makbul olsun.


Yorum: Esmaül Hüsna Ve Dua Okumak Için Mürşit Gerekir Mi?

Kuldurdileyen
Birini tanımıştım bana şöyle demişti. "Benim için sihirden daha kıymetli iki şey var. Beni Allah ın yolundan ayırmayacak olan Fatiha. Allah ın Resulünden bereket dolu selamını almamı sağlayacak olan ettehiyatü duası. Bir La ilahe illAllah var ki elimden gelse kalbime yazdırırdım. Onu çokça okuyarak oraya yazmaya çalışıyorum. Dileğim bir gün hafızamı yitirip adımı bile unutsam ama bir onu unutmasam."

Okudunuz mu?  Seccadenin kalınlığı ne kadar olmalı, secde ettiğimiz yerin şartları nelerdir?

Yorum: Esmaül Hüsna Ve Dua Okumak Için Mürşit Gerekir Mi?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Allah iyiliğini sağlığını versin. Burada her yazdığım cevaba < Birini tanımıştım bana şöyle demişti >
birisini tanımıştım diye cevap veriyorsun. Yoksa yeni bir peygamberiniz, mürşidiniz tanıdığınız bir alim mi var? Ben Allah’ın Kur’an’ından delilden, ayetten bahsediyorum, siz "birisi… şöyle demişti " diye MEÇHUL birinden delil getiriyorsunuz.

Okudunuz mu?  Youtube dan ateist videoları izlemek

Bakın İslam’da delil bellidir;

1- Kur’an
2- Hadis

Bu sıralamada sizin MEÇHUL şahıs maalesef delil kısmına girmiyor. Selametle…

Bu kategoride yer alan Ev ve Dükkan alıken tapu harcını düşük göstermek caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Esmaül Hüsna Ve Dua Okumak Için Mürşit Gerekir Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.