Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

Pamuk Pecete Kullanmak

Pamuk Pecete Kullanmak

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. İdrar yollarımda enfeksiyon var veya prostat sıvısı geliyor. Gelişi fark edilmiyor ve bazen çamaşırımı ıslatınca fark edebiliyorum. Bazen abdest alıp namaz kıldıktan sonra ıslaklık gördüğüm oluyordu. Bende pamuk fikrini buldum. Son dönemlerde şöyle yapıyorum. Abdest almadan önce bir kısmı dışarıda kalacak şekilde (peçete idrar yolunda kalmasın diye) selpak peçete koyuyorum. Böylece sıvı dışarı çıkmıyor. Dış kısım ıslanırsa abdestin bozulacağını biliyorum. Genelde içerde kalan kısım az ıslanıyor ama dışarı taşmıyor. Bu konuda sizlere iki sorum olacak?
1- bir kaynakta suni pamuk kullanmamalıdır şeklinde okudum. Selpak peçete kullanmam abdestime zarar verir mi?
2- peçetenin dışta kalan kısmı dışarıdan gelen su ile ıslanırsa bu abdeste zarar verir mi?

Okudunuz mu?  Çocuğun fitresini kim verir

Yorum: Pamuk Pecete Kullanmak

arifselim
Aleykum selam. Allah şifalar versin. Uzvun içine gelecek şekilde pamuk yada peçete kullanmak zararlıdır. Her ne kadar abdestini tutmaya yardımcı olsa da bunu doktoruna da danışmanı tavsiye ederiz. İçeriden dışarıya bir akıntı oluşmadıkça yani akıntı dışarı çıkmadıkça abdest bozulmaz. Peçete yada pamuk farketmez dışta kalan kısmı ıslatılması ile de abdest bozulmaz.

Bu kategoride yer alan Perşembe akşamları Cuma geceleri neden sela okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Pamuk Pecete Kullanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.