Anasayfa
9 Haziran 2023, 14:09
missa02
Abone

Sevap Olmayan Birşeye Sevap Demenin Hükmü

Sevap Olmayan Birşeye Sevap Demenin Hükmü

Kayıtsız Üye
Merhaba,

Bir sorum daha vardı. Bir tanıdığım sevap olmayan ama caiz olan bir konu hakkında bu sevaptır dedi. Bunun hükmü nedir ? Mekruhmu? Mekruhsa tahrimenmi/mekruhenmi? Yoksa haram veya caizmi? Teşekkürler!


Yorum: Sevap Olmayan Birşeye Sevap Demenin Hükmü

Omer Faruk
Konu nedir onu söylerseniz daha doğru cevaplayabiliriz.

Okudunuz mu?  Üçbin (3000) Seçme Fetva - Mehmet Emre kitabı

Yorum: Sevap Olmayan Birşeye Sevap Demenin Hükmü

Kayıtsız Üye
Mesela biri oturdu, diğeriyse sevap işledin dedi.


Yorum: Sevap Olmayan Birşeye Sevap Demenin Hükmü

seyit gazi
< caiz olan bir konu hakkında bu sevaptır dedi >
bakınız sevab Allah ın verdiği karşılıktır, Allah ın takdiridir. diğerlerinin durumu ise farklıdır. bunlardan uygun olanları Allah ın rızası için yaparsanız ve bu Allahın takdirine nail olursa, sevabdır. gülmek caizdir helaldir sadakadır bize sevab olarak yazılmasını murad ederiz, haram olan karşı cinse gülmek ise böyle değildir. bir yerde Allah rızası için oturursunuz, ilim dinler ilim konuşur, Allah ı zikreder tefekkür eder, kardeşinizin derdini paylaşır, kardeşlerinizle birliğinizi muhafaza edersiniz veya dinlenir, helal ölçülerde kendinizi ve ruhunuzu azıklandırır şükrünüzü eda edersiniz bunlar sevabdır. vaktinizi boşa geçirir gıybet eder gıybet dinler, yanlış şeylere bakar yanlış şeyleri dinlersiniz, gaflete dalar sizi ilgilendirmeyen işlerle ilgilenirsiniz böyle olmaz.

Okudunuz mu?  Salatı tefriciye duasını okuduktan sonra ne yapmalıyım,hangi duayı okumalıyım?

ama aklınıza oturmadıysa siz yine de daha net sorun yardımcı olanlar çıkabilecektir

Bu kategoride yer alan Namaza Kürtçe niyet etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevap Olmayan Birşeye Sevap Demenin Hükmü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.