Anasayfa
9 Ekim 2021, 19:13
temizlik
Yönetici

Gençlerin Gusülle İmtihanı

Gençlerin Gusülle İmtihanı

seyit gazi
gençler öncelikle şunu iyi belleyin ! ailenizin sizin guslünüzle alıp veremedikleri bir şey yok. siz çocuğunuzun cünüb gezmesini ister miydiniz ? bazen suçluluk duygusu hissedebiliyor ve böyle düşünebiliyorsunuz halbuki ebeveynler çocuklarının gusletmesinden hoşnut olurlar ancak siz bu hususda acemilik çektiğiniz gibi onlarda bu hususda acemilik çekebilirler ve ne yapacaklarını bilmeyebilirler.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Tıraş Olmak Abdesti Bozar mı?

gusül sadece cenabetken alınmaz. mesela ramazan ayındayız, ramazanı guslederek tıraş olarak tırnaklarınızı keserek odanızı temizleyerek karşılayabilirsiniz ve bu sürecde de defalarca gusledebilirdiniz. insanlar başka bir şey düşünmeyecek sadece ramazanın size uğradığını göreceklerdir veya cuma sabahları kahvaltınızdan feragat edip cünüb olun olmayın gusledebilirsiniz veya afedersiniz tuvalette üstünüze başınıza bir şey bulaştığı zaman iki dakikada gusledebilirsiniz, yine damla damla necasetten kaçınmak mümkün olmasa ve namaza da engel olmasa da, bunlar biriktiği zaman üç beş günde gereksin gerekmesin gusledebilirsiniz. kaldı ki hele yazın insan her gün gusletmeden rahat edemiyor. yani duşa alışmayın, gusle alışın. eğer böyle yaparsanız inşaAllah üç beş dakikada bilemediniz beş on dakikada en teferruatlı bir şekilde gusledip çıkabilirsiniz. sıcak suyun altında kalmaya, banyoda vakit geçirmeye alışırsanız; banyodan yirmi dakikadan aşağı çıkamaz guslederken aklınız başka yerlere gider. ondan sonrada niye yirmi dakikadan aşağı gusledemiyorum dersiniz.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken örtünmek gerekir mi ?

gençken bir keresinde dışardan baksanız üzerinde hiçbir kirlilik göremeyeceğiniz gayet bakımlı ve özenli bir arkadaşım afedersiniz iç çamaşırına idrar damladığı zaman belli olup rahatsız olmamak için beyaz iç çamaşırından uzak durup bunu belli etmeyen renkte iç çamaşırı giydiğini söylediği zaman şaşırmıştım. insan üzerine bir pislik bulaşdığı zaman haberdar olup bunu temizlemek ister, nasıl olurda bundan haberdar olmamak için böyle yollar seçer demiştim. bizde temizlik imandan başlar, gusülden başlar, iç çamaşırından başlar. inancınız olsun 700 senesinde yaşamış olan bir müslüman, 2000 senesinde plazada yaşayan birisinden daha temizdir.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Terlemek Abdesti Bozar mı?

kaldı ki bugün aslı olmamasına rağmen; ailesinden çekinip gusletmeyen, yarın kimden çekinip neler yapmaz. söylemenize de gerek yok ama on iki on üç yaşında ihtilam olup okula gitmeden gusleden bir delikanlı, ileride hayatta dünyada neden çekinir. on üç yaşında babasına ben gusledecem diyen bir delikanlı büyüyünce hayata dünyaya neler söylemez. bu sadece gusülle alakalı bir durumda değil. bu acemiliğiniz geçtikten yıllar sonra da,gusülle bir alakası olmasa da; bunun altında yatan nedenler şahsiyetinizi etkilemeye devam edecektir. üniversiteye gittiğiniz zaman arkadaşlarınızdan çekinmeye devam edeceksiniz, evlendiğiniz zaman eşinizden ve ailesinden çekinmeye devam edeceksiniz, çalışmaya başladığınız zaman iş arkadaşlarınızdan çekinmeye devam edeceksiniz, birisiyle bir iş yaptığınız zaman beraber iş yaptıklarınızdan çekinmeye devam edeceksiniz. gözün gördüğünü kabak gibi ortada olan şeyleri insanlar size eğip bükebilecek. göz göre göre sizinle dalga geçer gibi iş tutabilecekler ve siz iyi de işin aslı kabak gibi bu, bile diyemeyeceksiniz şahsiyetiniz haklarınız menfaatleriniz yol geçen hanına dönebilecektir. çünkü insanlardan çekiniyorsunuzdur, sizi onaylamalarına ve onların takdirlerine muhtaçsınızdır. insanlardan çekinme işini ve teveccühlerine muhtaç olmayı bir yerden kırmanız gerekir. insanlar kesinlikle size karşı gelmeyeceklerdir. ve en aksi görünen görüşlerinizde, tek başınıza olsanız dahi insanlar sizi daha iyi tanıyıp, size daha sağlıklı bakacaklardır. yeter ki ne söylediğiniz belli olsun.

Bu kategoride yer alan Abdesti Bozan Durumlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gençlerin Gusülle İmtihanı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.