Anasayfa
16 Temmuz 2023, 19:34
sizden92
Abone

Gusülle ilgili sürekli vesvese

Gusülle ilgili sürekli vesvese

crewd0x
Selamün Aleyküm.
Son dönemde sıkça kafama takılan ve beni rahatsız bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var.
İnternette istemeden de olsa açık bayan resimleri çıkabiliyor. Veya aklıma istemediğim açık bayan resimleri gelebiliyor. Bunlardan rahatsız oluyorum.
Uvuzumda ve iç çamaşırımda bir ıslaklık oluşmuş hissine kapılıyorum. Hemen kontrol ediyorum ama ne iç çamaşırımda ne de uvuzumda bir ıslaklık olmuyor. Üstelik şehvet de oluşmuyor.
İdrar yaptıktan sonra istemeyerek de olsa iç çamaşırıma bir kaç damla düşebiliyor. Bende bunu gördüğümde acaba meni mi geldi yoksa idrar mı olduğuna karar veremiyorum ve sürekli vesveseleniyorum.
Sırf bu yüzden dolayı hemen hemen her gün gusül alma hissine kapılıyorum.
Kendimi vesvese olduğuna inandırdığımda "ya cünüp olduysam" düşüncesi aklıma geliyor ve iyice huzursuz oluyorum.
Lütfen bu konuda bana yardım edin.

Okudunuz mu?  Vesvese, korku, kötü düşünce, takıntı kurtulma yolu

Yorum: Gusülle ilgili sürekli vesvese

Acizanekul
Meni gelince anlaşılır fışkırma olur , idrardan sonra gelen mezidir gusül gerekmez.Ama eğer cunup olarak uyandıysanız idrar yapmaniz gerekir cunku meni kalmis olma ihtimali var , ondan sonra gusl alirsiniz.
Ayrica kadin resimlerine bakmayiniz ilk bakis size ait degildir ama bakmaya devam ederseniz vebal altina girmis olursunuz , bunlar da bilincaltimiza girer namaz kilarken ,ibadet ederken seytan aklimiza getirir , meninin kokusu vardir ayrica kokun bakın koku var mi

Okudunuz mu?  Namaza başlamak için ergenlik çağı ve belirtileri nelerdir?

Gusül ile ilgili 2 sorum var.

crewd0x
Selamün Aleyküm.

1 – Yaklaşık 3 ay önce damağımdan bir ameliyat oldum. Ameliyattan sonra damağıma bir aparat taktılar. Yukarıda yer alan dişlerin büyük bir kısmı bu aparat ile kaplı. Aparatı teller ile damağıma tutturdukları için çıkarma durumum olmuyor. Tellerin yanına küçük küçük yemek artıkları birikiyor. Temizleyebildiğim kadarını temizliyorum ama bir miktar kalıyor. Onu da temizlemek istiyorum ama tellere zarar vereceğim korkusuyla müdahale edemiyorum. Bu durum gusül abdestimde sıkıntı yaratır mı? Gusül abdestim geçerli olur mu?

Okudunuz mu?  Namazda esnemek namazı bozar mı?

2 – Son gusül abdestimden önce başımdan aşağı su döktüğüm tasın içinde yaklaşık 200 gr su ile karıştırılmış saç boyası gördüm, koyu halde değildi. Ben de tasa 2-3 defa su doldurup hafif çalkalayarak döktüm. Ardından gusül abdestimde kullandım. Gusülden sonra kafamda vesvese ile karışık bir soru işareti oluştu. Tasa bir miktar su doldurduğunda suyun renginin değişmediğini, doğal renginde olduğunu gördüm. Bir nebze olsun rahatladım. Bu durum gusül abdestimde sıkıntı yaratır mı? Gusül abdestim geçerli olur mu?

Okudunuz mu?  Muska okuma

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


Yorum: Gusül ile ilgili 2 sorum var.

Şem’a
1. Yemek artıkları gusül almaya engel değil.
2. Tas yıkanmış zaten yapılması gereken budur

Geçmiş olsun


crewd0x
Selamün Aleyküm.
Son dönemde aklıma kendimden utanacağım şeyler geliyor.
Yüce Allah ve Peygamber efendimiz ile ilgili kötü sözler, küfürler (tövbe haşa) geliyor.
Bu düşünceler yüzünden hayattan soğudum. Sürekli aklımdalar.
Çoğu zaman bu düşüncelerden dolayı oturup ağlamak istiyorum.
Ben böyle şeyler düşünmek istemiyorum ama şeytan zorla aklıma sokmaya çalışıyor.
Gusül abdesti alırken bu şeyler tekrar geliyor.
Yemin ederim hayatımı yaşayamaz oldum. Sürekli kötümser bir halim var. Çok mahcubum. Allahım günahlarımı affetsin. Kabul etmek istemiyorum böyle şeyleri.
Aklımdan silmek istiyorum. Başka şeyler düşünmek istiyorum.
Aklıma öyle şeyler geliyor ki kafamı duvarlara vurmak istiyorum.
Allah, Peygamber aşkına bu işe bir çözüm yok mu?
Yardım edin bana lütfen.

Okudunuz mu?  İçimdeki kötülük

crewd0x
Allah razı olsun, çok teşekkürler.


Acizanekul
Bunların gelmesi normaldir , sadece size olmuyor bu durum , seytan dini konuda hassas olan kisiye verir bunu ve adı vesvesedir.Bu düşünceler size ait değildir ,size ait olmadığının göstergesi ise kalbinizin rahatsiz olmasıdır ,ayrıca akla iyi ve kötü düşünceler gelir iyi dusunceler meleklerden kötü düşünceler seytandan gelir , boyle durumlarda euzu besmele cekiniz ve Allah’a sığınınız ,Allah bize sah damarımızdan yakindir müsterih olun kalbinizi Allah biliyor
Boyle dusuncelerin gelmesi insani dinden cikarmaz ,eyleme dönüşmeyen ,düşüncelerden insan sorumlu değildir aklınızdan gecmesi normal.Sonucta kendi dilinizle soylemiyorsunuz sadece düşünce

Okudunuz mu?  Müzik dinlemek caizmi?

MuratKıyma
Aleyküm Selam kardeşim.

Seni gerçekten çok iyi anlıyorum kardeşim bu sıkıntılar bendede oldu kardeşim bende senin gibi inanılmaz bir şekilde hayattan soğudum gülmeyi unuttum adeta gerçekten çok kötü bir süreçti benim için kardeşim Allah’a şükür ara sıra gelsede bende bu sorunlar gitti.Bunlar şeytanın vesveseleri amacı ibadetten soğutmak,seni ümitsizliğe düşürmek bunları içinden geçirmenin Allahın izniylehiç bir günahı yoktur.Sen bunları düşündüğünden dolayı üzgünsün böyle şeyler aklından geçtiği için kahroluyorsun perişan oluyorsun buda senin ne kadar imanlı olduğunu gösterir.Sen bu kelimeri dile getirmedikçe kalben tasdik etmedikçe Allahın izni ile günahı yoktur kardeşim.Kurtulmak için kardeşim camiiye git farz namazları orda kıl.Sohbetlerde bulun,islami videolar izle,özellikle bununla ilgili youtube’da bir sürü video var oralara bakabilirsin.Sürekli Allah’ı zikret kardeşim vesvese geldiği anda hemen Allah’a sığın bildiğin duaları oku,namaz kıl ama kesinlikle telaş etme.Sen bu sözlerden rahatsızsın kardeşim bunlar senin düşüncelerin olmadığı burdan belli.Kesinlikle üzerinde durma ibadetlere ver kendini Allah’ı bolca zikret zamanla Alah’ın izni ile geçecek İnşAllah.Allah’a emanet ol kardeşim sakına ümitsizliğe düşme ibadetlere ver kendini Allah’a yönel 🙂
Selametle.

Okudunuz mu?  İnternette resim paylaşmak

cünüp vesvese elbise, Ağza su sıçradı orucu bozar mı mumsema , surekli cunup oldum vesvesesi

Bu kategoride yer alan Yanlış yere yeminler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülle ilgili sürekli vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.