Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:18

Sürekli Vesvese Hali

Sürekli Vesvese Hali

asdfg
Bende yaklaşık 2.5 ay gibi bir süredir vesvese devamliligi var aklıma sürekli bu isin sonu ebedi cehennemlik olsa yapar miydin diye sorular geliyor
Birkac kez mecbur kaldigimdan yapardim dedim fakat sonradan tovbe ettim
Bu vesveselerden nasil.kurtulabilirim
O birkackez dediklerimden dolayi ebedi cehennemlik olur muyum

Okudunuz mu?  Hayvanların kısırlaştırılması caiz midir?

Cevap: Sürekli Vesvese Hali

arifselim
Selamun aleykum. Vesvese olduğunun farkındasın ama şunuda kesinlikle bilmelisin ki Allah asla kulunu vesveseden dolayı sorumlu tutmaz ona günah yazmaz. Ayrıca vesvese ile bu tür şeyleri düşünmeniz sizi kafirde yapmaz.


Sürekli vesvese

inspector52
selamun aleyküm

gusül abdesti alıyorum. bittikten sonra sürekli vesvese giriyor içime.

Okudunuz mu?  Yellenmemek için namazda kendini sıkmak namaz veya abdesti bozar mı?

1) gusül abdestini aldım, çıktım. Koltuk altını yıkadım mı diye vesvese girdi (yıkadığıma eminim hem kollarımı yıkarken hem de vücudumun ön bölgesini yıkarken koltuk altlarını 2 defa yıkıyorum).

2) yıkadığıma emin olmama rağmen sonra tekrar gusül abdesti alayım dedim. bu seferde gözümde çapak mı var diye vesvese girdi.

Okudunuz mu?  Vefk ve Tılsım nedir? Gerçekliği var mıdır? Bunları yapmak günah mıdır?

3) içim rahat etmeyince tekrar gusül alayım dedim. alıp çıktıktan sonra yemeğimi yedim. dişimin kovuğundan (yemek yedikten sonra) küçük bir fındık parçası (tatlının içine ince ince kesilmiş) çıktı.

aşırı vesvese olduğu için bende tekrar gusül almak için banyoya girmek istemedim. içim içimi yiyor. ama girmiyorum.

Okudunuz mu?  Yemin keffareti nedir ve nasıl verilir

birde diş dolgusu için bazı yerlerde gusül geçerli olmaz derken bazı yerlerde gusül geçerlidir deniyor. bunun net cevabı nedir


Sürekli olan vesvese

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm.
Ben yaklaşık 3-4 aydır vesveseyle boğuşuyorum.Namazda her secdeye gittiğimde şirk vesvesesi geliyor bundan çok rahatsız oluyorum ve namazı huşu içinde kılamıyorum.Bu her zaman oluyor.Birde Rabbim Allah’tır dediğimde şirk vesvesesi geliyor.Bu da her zaman oluyor
Vesvese geldiğinde çok rahatsız oluyorum ve içime inanılmaz bir sıkıntı giriyor.Bunların şeytandan olduģnu biliyorum fakat her zaman olması beni umutsuzluğa sürüklüyor .Ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Ehli kitabın kestiği hayvanların etini ve yemeklerini yemek caiz midir?

Burak123456
Selamunaleyküm.

Yaşım 13 ve vesveselerle boğuşuyorum resmen.Namazlarımı kılıyorum,dinimi araştırıyorum.Bu vesvese özellikle namazda secdeye gittiğimde şirk vesvesesi geliyor.Bu her secdeye gittiğimde oluyor.Cok rahatsız oluyorum.Ve Rabbim ALLAH’tır dedigimdide yine şirk vesvesesi geliyor.Bu hep oluyor.Her vesveseden sonra çok uzuluyorum sıkıntıya düşüyorum.Birde vesvese bahsi geçtiğinde yada vesveseyi hatırlatacak bir sey aklıma geldiğinde(genellikle) sirk vesvesesi geliyor.Bunun hep olması sanki ben o vesveseyi kendi irademle düsünüyormusum gibi geliyor.Buda beni iki kat korkutuyor.Cok agliyorum,korkuyorum ve tevbe ediyorum.Ne yapmalıyım,aklıma hep gelen bu şeyler vesvesemidir.Ayrıca son zamanlarda imanımı kaybetmektende çok korkuyorum.Nolur bir şey yazın.

Okudunuz mu?  10 dirhem gümüş ne kadar ?

bbgbbg
Kardeşim benim imanını kaybetmekten kork tabiki hepimiz korkalım ve Allah’a(azze ve celle) sığınalım.Vesveselerin neden geldiği belli kendin yazmışsın zaten umutsuzluğa düşüyorum diye.Seni umutsuzluğa sürüklemek istiyor şeytan.Allahu teale Kur’an-ı Kerimde namazla ve sabırla yardım isteyin diyor.Namazla ve sabırla yardım iste kardeşim.Allah(azze ve celle) sabredenlerle beraberdir.Allah(cc) yardımcımız olsun hepimizi imanlı ve güzel amellerle ölmeyi nasip etsin.

Okudunuz mu?  Parmak çıtlatmak şeytan tesbihidir (Hurafe)

vesvese, sürekli vesvese hali, sürekli içim sıkılıyor

Bu kategoride yer alan Büyük günah işledim, ne yapabilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sürekli Vesvese Hali Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.