Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:16
missa03
Abone

Namaz abdesti alırken sıra önemli mi

Namaz abdesti alırken sıra önemli mi

Kayıtsız Üye
Normalde hiç bir Mezheb ayrımı etmem Elhamdülillah Ehli- Sünnet vel Cemaat akidesindeyim Bu sabah abdest alırken su aniden kesildi bidondakı suyla abdesti tamamladım ama başa mesh etmeyi unutmuşum ayakları yıkadıkdan sonra başa mesh etdim ,Şimdi İnternetden araştırdım Şafi de yeniden Hanefi de ise yeniden abdest alınmaması gerekiyormuş aslında böyle konularda vesvese etmemek için yeniden normalda alırdımda ama su çok az geldiği için alamadım Kıldığim Namaz Sahih midir? Lütfen cevaplayın kardeşlerim

Okudunuz mu?  İmam Şafi ile İmam Ahmed arasında geçen namaz hikayesi

Yorum: Namaz abdesti alırken sıra önemli mi

muvaffak
Şafii mezhebinde abdest sırasının tam anlamıyla uygulanması şartı vardır. Hanefi mezhebinde ise sıranın tam olarak uygulanması şart olmayıp, uzuv sırasıyla abdest alınması tavsiye edilmiştir. Vesvese etmemek için abdesti tazelemek fıkıhçıların (bunun adet olup vesveseye alet olunmaması şartıyla) önerdikleri bir iştir.

Okudunuz mu?  Erkek çelik saat takabilir mi?

Namaz Abdesti

Kayıtsız Üye
Merhabalar ben çocukluğumdan beri namaz abdesti sırasında önce kulak ve enseyi sonra başı mest ederek en sonda ayaklara geçerek abdest almayı öğrenmişim yani eskiden beri böyle ben yeni öğrendim ki önce baş sonra kulak ve ense en son ayaklar… ben alıştığım gibi devam etsem olur mu? Şu zamana kadar yaptığım ibadetlerde sıkıntı olmuş mudur?

Okudunuz mu?  Anlamıyla uyumuyla güzel kız ismi arıyorum

Yorum: Namaz abdesti alırken sıra önemli mi

Ensar
Şimdiye kadar almış olduğunuz abdestle ibadetleriniz kabul olmasında inşaAllah bir sorun yoktur. Farz olan sıralamayı bozmadıkça abdeste bir sakınca yoktur,ancak bundan sonra abdestinizi tam olarak öğrenmeye çalışın ve öğrenin bundan sonra öğrenmediğiniz uygulamadığınız taktirde sorumlu olursunuz. Allahtan af ve mağfiret dileyin ve abdestinizi tam almayı unutmayın

Bu kategoride yer alan Ameliyat olacak hasta için okunacak dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz abdesti alırken sıra önemli mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.