Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

Cenazeden sonra pide ayran dağıtılır mı?

Cenazeden sonra pide ayran dağıtılır mı?

antik1905
Şimdi hocam,arkadaşlar ben bugün cenazeye gittim.Aslında hemen hemen her cenazede cenaze gömüldükten sonra mezarlıkta PİDE AYRAN dağıtılıyor.benim hocam var cami hocam o kızıyor o almıyor PİDE ayranı.Adet haline getirmişler diyor.
kafam karışıyor böyle konularda birde açtım aç olmama rağmen korkücüğuma hocam almadı diye bende almadım.
Bunun hükmü nedir günah mıdır,veya Almamız gerekiyor mu hocam?

Okudunuz mu?  Unutarak yemek içmek orucu bozar mı?

Yorum: Cenazeden sonra pide ayran dağıtılır mı?

muvaffak
Orada o işe kızan hoca ne demek istediğini anlatamamıştır Allah a’lem. Gelenek olan şeyler iyi olmayan sonuçlara yol açabilmekte, hocanın orada eleştirdiği şey de bu durum olabilir. Taziye esnasında bir şey dağıtmayı şart görmek, dağıtmayan/dağıtma imkanı bulamayan kişilere kötü gözle bakıp dağıtma işi taziyenin şartlarından biriymiş gibi davranılması eleştirilecek bir durumdur. Taziye’de dağıtılacak yemeği karşılayabilmek adına taziye sahiplerinin kredi çekmek zorunda kaldığı durumlar vaki olmuş, pek tabii bu da hoş bir durum değildir. Misafirlere ikram, vefat eden kişi adına sadaka-i cariye devam ettirmek iyi olsa da fazlası ve zorlama şekilde yapılanı makbul değildir.

Bu kategoride yer alan Son aylarda eşimden ve ailesin den nefret etme derecesine geldim öyleki yeni bir evlilik yapmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenazeden sonra pide ayran dağıtılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.