Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
missa
Abone

Niçin Evlenilir, Evliliğin Amacı Nedir?

Niçin Evlenilir, Evliliğin Amacı Nedir?

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum. Evliliğin amacı nedir? Niçin evlenilir? Sadece çocuk yapmak için mi? Çocuk yapmadan evlilik günah olur mu?
Yani insanlar neden nikahlanır biriyle evlenir? Eşini çok sevdiği kanka çok iyi arkadaş olarak gördüğü için mi, yoksa zinaya düşmemek için helal yolla cinsel ilişki için mi?
Yani evliliğin yüzde kaçı cinsel ilişkidir? Evliliğin asıl amacı cinsel ilişkiyi helal yoldan yaşamak için mi?
Yoksa eş ile bir yakın dost arkadaş gibi sarılmak gezmek beraber vakit geçirmek için mi?
Yani evlilik kararı alırken en önemli şey cinsel ilişki mi?
Cinsel ilişki olmadan sırf sevdiği biriyle arkadaş gibi evlilik olur mu? Yoksa evlilikte en önemlisi cinsel ilişki mi?

Okudunuz mu?  Babama maddi manevi tazminat davası açabilirmiyim

Yorum: Niçin Evlenilir, Evliliğin Amacı Nedir?

seyit gazi
hepsi için. erkekle kadın zaten birbiri için yaratılmış, bu saydıkların da öyle zor şeyler değil. hepsinin önemi ve güzelliği için ayrı ayrı konuşmak lazım. kısmet artık olduğu kadar, eksiklikleri de kafaya takmamak lazım. evlenmek için beraber yaşanabilecek ortak değerlerin, bir anlaşmazlığa düşüldüğü zaman mihenk alınabilecek ortak referans noktalar olması önemlidir. ve insan bir tavsiye verirken kendisininde o referans noktalarına olan mesafesini gözden geçirmelidir. hiç bir hususda anlaşamasan bile ortak referansların olan birisiyle her hususu bir çözüme kavuşturalibilirsin. ortak referanslar olmazsa, çok da sevilse çokda anlaşılsa dahi aradaki tek tük arlaşmazlıklar bile çözülemez. neye göre anlaşacaksınız ki, herkes bir aklıyla bir yerden karışır. ayrıca evlenmenin bir diğer sebebi de Allah ın emri oluşudur. vaktinde sahabenin yaşadığı bir şehre bir salgın isabet ediyor ve sahabe eşini kaybediyor oğluna diyor ki, oğlum beni evlendir. Allah ın huzuruna bekar olarak, bir emrini dikkate almamış olarak çıkmayayım diyor. yoksa zaten yaşlı, zaten salgın isabet etmiş muhtemelen kısa bir süre sonra kendisi de vefat etmiştir ama evliliğe Allah ın emri gözüyle bakmışlar.

Bu kategoride yer alan İslamda kadının çalışması haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Niçin Evlenilir, Evliliğin Amacı Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.