Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:35
sizden1
Abone

Namazda Vaktin Sünneti Mi Yoksa Farzı Mı önce Kılınır?

Namazda Vaktin Sünneti Mi Yoksa Farzı Mı önce Kılınır?

Elaa94
Selamünaleyküm,
Namaz kılarken önce vaktin sünneti mi yoksa önce farzı mı kılınır? Yoksa fark etmezmi?


Yorum: Namazda Vaktin Sünneti Mi Yoksa Farzı Mı önce Kılınır?

Omer Faruk
Rasulullah’ın nafile namazlarını hane-i saadetinde müstakil kıldığını biliyoruz. Farz namazlarını da cemaatle kılardı. Rasulullah’ın nafile olarak kıldığı namazlar bugün bizim kıldığımız gibi kılınmıyordu. Örneğin öğle namazına gittiğinizde camiide kıldığınız 10 rekatı Rasulullah hiçbir zaman bizim kıldığımız gibi kılmadı. Dolayısıyla Rasulullah’ın nafile konusunda zaman tespiti yapmadığını biliyoruz. Ancak bazı nafile namazlarını da bırakmadığını biliyoruz.

Okudunuz mu?  Muska okuma

Dolayısıyla bir kişi ille öğle namazından önce şu sünneti sonrasında şu sünneti kılacaksın diye dayatırsa bu Rasulullah’ın uygulamalarına uymaz. Nafile namazların çokluğu değil, kaliteli olması esastır. Kaliteli olduğunu nasıl anlayacağız, esnafı üçkağıtçılıktan korur, memuru aldığı maaşı hakedecek şekilde vatandaşa güler yüzlü olmaya yönlendirir, baba ise ailesine şefkatli yapar, anne ise eşine ve ailesine sadık yapar, devlet başkanı ise adil yapar vs…

Bu kategoride yer alan Buhari müslim ve tirmizi'nin bildirdiği hadisler neden en güvenilir... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Vaktin Sünneti Mi Yoksa Farzı Mı önce Kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.