Anasayfa
10 Nisan 2023, 8:52
sizden2
Abone

Borç ödenmezse Kişinin Ruhunun Askıda Kalması?

Borç ödenmezse Kişinin Ruhunun Askıda Kalması?

zeze
Selamün aleyküm. Diyelimki babanin 100bin tllik borcu var. Baba durumu rahatlayınca bu borcu ödemeye başladı ancak azar azar ödedi ve ömrü bitirmeye yetmedi. O vefat ettikten sonra borçlarının yükünden kurtulması için evlatları ödemeye başladı ancak evladin bu borcun altından kalkmasi velevki kolay değildir.. Bu borcu ödeyeceğim diye de kendi rızkından kesmelidir. Baba vefat ettiğinde evlat reddi miras mi yapmalı yoksa odeyebildigim kadar babamı yükten kurtarayım diyerek borcu ödemeye devam mı etmeli ? Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Farz namazlarını kılmak sevap mıdır?

Yorum: Borc ödenmezse Kişinin Ruhunun Askıda Kalması?

Ensar
ve aleykum selam sevgili kardeşim yakınları bu kişinin borcunu ödemekte yükümlüler ödemedikleri taktirde bilindiği üzre eğer kişi cennetlikse dahi kapıda bekletilir borç ödendiği taktirde ölen kişi rahatlığa kavuşturulur. Yakınları tarafından borç ödenebiliyorsa ödenmesi gerekir.

Bu kategoride yer alan Müslüman olmayanın Ramazan Bayramı'nı kutlamak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Borç ödenmezse Kişinin Ruhunun Askıda Kalması? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.