Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:32
missa0
Abone

Rüyada Cinsel İlişkiye Girmediğimiz Halde Akıntının Gelmesi Gusülü Bozar Mı?

Rüyada Cinsel İlişkiye Girmediğimiz Halde Akıntının Gelmesi Gusülü Bozar Mı?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm . Ben gusülümü aldıktan sonra yattım rüyamda 1 tane bile kadın görmesem bile akıntının geldiğini fark ettim bu gusülümü bozar mı? Yardım ederseniz sevinirim


Yorum: Rüyada Cinsel İlişkiye Girmediğimiz Halde Akıntının Gelmesi Gusülü Bozar Mı?

Ensar
Ve aleyküm selam, sevgili kardeşim insan vücudundan dört çeşit sıvı gelmektedir. Bunlar idrar,meni,vedi,mezi dir. Bu sıvılardan guslü gerektiren tek sıvı menidir. Meninin şehvet ile çıkması, sıçrayarak çıkması ve son olarak çıkan meninin yaşken hamur kokusu vermesi kuru ikende yumurta beyazının kokusuna benzer.
Guslü gerektiren hallerden birtanesi uyurken meninin şehvetle çıkmasıdır. Bakın Rasulullah sav bir hadisinde şöyle buyuruyor:
Peygamber sav e "Bir kimse elbisesinde ıslaklık bulsa, ancak ihtilam olduğunu hatırlamazsa yıkanması gerekir mi?" diye soruldu. Allah Rasulü sav "Evet gerekir." diye cevap verdi. Sonra ihtilam olduğunu görüp de yaşlık göremeyen kimseden soruldu. Peygamberimiz sav "Ona gusül gerekmez." dedi..
Sonuç olarak,uyuyup kalkan biri,ihtilâm olduğunu hatırlasa ve uzuvunda yaşlılık görürseniz gusül almanız gerekmektedir. Uyurken karşı cinsi görmeniz yada görmemeniz bu durumu değiştirmez

Bu kategoride yer alan Hac ile ilgili mekanlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Cinsel İlişkiye Girmediğimiz Halde Akıntının Gelmesi Gusülü Bozar Mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.