Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:57
missa02
Abone

İşe Girerken Yalan Söylemek

İşe Girerken Yalan Söylemek

Kayıtsız Üye
Ben işe girerken, işyerine yada işverene diyelim, bir yalan söyledim ve bu yalanın işim’e haram karıştırıp karıştırmadığı konusunda emin degilim lütfen yardımcı olur musunuz?

Ben bir okula yedek/geçici öğretmenlik için müracatta bulundum ve kabul edildim. Ve başlamadan önce polise gidip adli sicil çıkartıp göstermemi istediler. Ve ben bu sicili çıkarmayı unuttum ve ilk işe başlayacağım gün işveren kişi sorduğunda Başvurdum ama henüz göndermediler dedim. Yani yalan söyledim… İşveren kişi de yinede o gün çalışmama izin verdi ve işten eve döndugum aynı gün bu sefer sicil başvurusunu yaptım. Üstünden şimdi bir hafta geçti ve sicilimi göndediler ve bu gün okula teslim edecegim ama şunu merak ediyorum;
1.Acaba işveren kişiye ilk sorduğunda söyledigim bu yalan benim bu işimi ve bundan elde ettigim kazancımı haram kılar mı?
2.Yalan söylediğimi söylemelimiyim? Söylemez isem bu iş bana haram olur mu? İtiraf ettigim halde belki bana güveni sarsılır ve işimden olurum diye korkuyorum ama bir yandan da söylediğim yalan yüzünden acaba kazancım haram olur mu diye korkuyorum. Lütfen yardımcı olun, ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Kabir azabı var mıdır ? Zekeriya Beyaz hoca olmadığını söylüyor, doğru mudur ?

Yorum: İşe Girerken Yalan Söylemek

Ensar
Kişi bir işe kalkışacağı zaman işini en güzel ve helal yolda yapması,aksi halde işinden yapacağı şeyden hayır görmeyeceği kaçınılmaz dır. Elbette sizin emeğiniz haram sayılmaz ancak siz temeli sağlam kurmamış sınız, sallanmaya meyilli olmuş. Yalan ile asla bir yere varılmaz. Sizler yinede hatanızı anlamış sınız tevbe edin eğer tatlı dille söyleyebilir seniz bu sizin için daha hayırlı olacaktır.

Okudunuz mu?  Anne sütünü büyük çocuklar içebilir mi

Yorum: İşe Girerken Yalan Söylemek

Kayıtsız Üye
Ben bir yandan işin içinde kul hakkı var mı diye de merak etmiştim aslında, çünkü hak yiyerek bir işe girmek istemem o yüzden de hala şüphe ve vicdan azabı çekiyorum. Bu yaptıgımda, yani söylediğim yalan yüzünden kul hakkından da sorumlu oldum mu? Bu işin içine kul hakkı karıştı ise nasıl ödeyebilirim?

Okudunuz mu?  Kızımı istemeye gelecekler bir baba olarak nasıl dua etmeliyim

Yorum: İşe Girerken Yalan Söylemek

Ensar
Yaptığınız şey yüzünden elbette sorumlusunuz elbette kul hakkı olmuştur bu durumu eğer gerçekten iyileştirmek ve sağlama almak istiyorsanız patrona söyler ve bu vijdan azabından kurtulursunuz.

Bu kategoride yer alan Ölmüş birisi üzerine yemin etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İşe Girerken Yalan Söylemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.