Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden4
Abone

Öğretmene yalan söylemek

Öğretmene yalan söylemek

Esma
Şimdi okulda şu olay olmuş . Bize Bi şiir veriyorlar ezberlemeye çok uzun Bi şiir di benimde vaktim yoktu onu ezberlemeye ve bugünde o şiiri verecek son günümüzdu . Öğretmen de bazen kendisi bizi kontrol etmiyor Bi sınıftan Bi kızı secip ve tabi ki ona güvenip ona bizi yoklamasını söylüyor . Şimdi benim arkadaşım diyor ki gel şu kıza söyleyeyim ki şimdiden bize 5 koysun bizde sonra vereriz ona . Razı olmadım . Sonra eve gidince arkadaşım söyledi ki biz o kıza demeliyiz ki biz ona sonra vereceğiz gel sen söyle . Ben dedimki git sen benim yerime de (eve gidiyordum vaktim yoktu ) . Ama ben bilmiyordum ki arkadaşım ne manada soylemiş. O kiza bize "5" koyacağımızı söylemiş ve demiş ki biz ona sonra vereceğiz o şiiri . Ve eve gelince bana aradı ve ne söylediğini anlattı. Bende sandım ki o sadece gidip diyecek ki biz sonra vereceğiz . Bu durumda ne yapmalıyım? Öğretmen de artık koymuş o "5" , bende pazartesi gidip öğretmene diye bilirim ama o kızın yalanı da ortaya cıkıcak. Ne yapmalıyım ?

Okudunuz mu?  Çürük Dişler Gusül Abdestine Engel Olur mu?

Yorum: Öğretmene yalan söylemek

bana bak
Kim zarar görürse görsün müslüman her zaman doğru konuşmalıdır.


Yorum: Öğretmene yalan söylemek

Abdûlbátın
Merhaba ben öğretmene dün misafirliğe gitti k diye yalan söyledim pişmanım okullar kapanınca oradan taşındık bende telefon numarası var ama yüzüne söyleyemem ne yapmalıyım ?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ile ilgili soru şofben hortumuyla yıkanabilirmiyiz??

Yorum: Öğretmene yalan söylemek

mum
Kime yalan söyleyip aldatmışsanız ondan özür dileyin ve tövbe edin.


Kayıtsız Üye
ben karateye gidiyorum üç hafta gitmedim babam cuma günü git dedi hocam bana kızar diye gitmedim babam eve geldiğinde ben gittim dedim ondan sonra hocam babamı aramış aleyna neden gelmedi diye sormuş babamda geldi demiş ondan sonra babam bana sordu sen karateye gittin mi diye sordu bende gittim dedim şimdi karateye gidecem hocamma doğruyumu söylemem lazım

Okudunuz mu?  Bir kişiye münafık veya kafir demek

imam
Bir ömür Müslüman asla yalan söylememelidir
Çünkü yalan Allah’ın en sevmediği büyük günahlardandır
Yalan söylemek münafıkların işidir aleyhimize de olsa bir kısım zarar görsek bile asla yalan söylememeliyiz

Allah doğruların yardımcısıdır

Bu kategoride yer alan Göz zinasından korunmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öğretmene yalan söylemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.