Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:57
missa02
Abone

Nişanlılık Süresi Ne Kadar Olmalıdır

Nişanlılık Süresi Ne Kadar Olmalıdır

Kayıtsız Üye
Evliliği ertelediğim için nişanlım benimle konuşmuyor 10 gündür ve evlenene kadarda konuşmayız dedi ..
İkimizinde mesleği yok ve temmuzda sınava gireceğiz inşAllah atama için. O dedi ki ekim gibi olsun düğün, ben de seneye yazın olsun dedim . Çünkü üniversiteyi yeni bitirdim ve düğüne kadar en azından çalışıp çeyizimin temel eşyalarını alırım dedim. Çünkü ailemin maddi durumu iyi değil ve yük olmak istemiyorum onlara . Gözüm çok eşyada da değil az ve öz ama benim hiçbir şeyim yok . Bunları söyleyince sen beni istemiyorsun diyor isteyen niye evlenmesin .
Hem diyorsun mesafeli olalım haram hem de helalden kaçıyorsun diyor. Evet ben de evlenmek istiyorum ama maalesef bu zaman da az da olsa para lazım. Evlendikten sonrası ya . Ben onun ailesine de yük olalım istemiyorum. Hiçbir bir şey istemedim onlardan da . Düğünden sonrada onların eline bakmak istemiyorum. Biraz sabredelim diyorum seni istemememle alakası yok şartlardan dolayı diyorum ama anlamıyor. Tutturmuş istemiyorsun bahane arıyorsun diye .
Haram deyip uzak duruyorsan evliliğe de şimdi yok diyorsan o zaman şimdi de konuşmayalım dedi . Lüzumsuz zaten konuşmuyorduk ders çalıştığımız için ama şimdi hiçbir şekilde konuşmuyoruz düğüne kadar mesaj atma arama dedi . Yüzüğü de takmıyorum nişanlı demek evlilik arefesi demektir biz o halde nişanlı sayılmayız dedi . Sen takmazsan ben de takmam dedim ben de . 10 gündür de konuşmuyoruz işte.
Normalde bir erkek şartlardan dolayı kıza bekleyelim der bizim tam tersi . Kimseye muhtaç olmadan yaşamak istemek neden kötü olsun ki. Diğer kızlar gibi fazla hiçbir şeyde istemedim ailesi daha niye istemiyorsun dedi bana neyse işte Canımı çok sıkıyor bu durum kimseye de söyleyemiyorum. Nereye kadar gidecek bu küslük bazen nişanı bile atasım geliyor. Ama yapamıyorum. Böyle küste nereye kadar gidecek bilmiyorum . Hayırlısı diyeyim başka söz yok .

Okudunuz mu?  Aniden yere düşen eşyaların cinlerle alakası var mı

Yorum: Nişanlılık Süresi Ne Kadar Olmalıdır

misafir1
evi oldukca da dizebilirsiniz, madem eşyada gözünüz yok, ailelere yük olmak istemediğinizi söyleyebilir, ev geçindirebilecek hale geldikden sonra, bir sene para biriktiresiye kadar evi oldukca da dizebilirsiniz.börek mi açacaksınız çörek mi yapacaksınız, kaç çeşit yemek yapabiliyorsunuz sanki. iki tabak çanak koyarsınız yeter. hem bakalım tayinleriniz nereye çıkacak, böyle böyle oldukca bakarsınız. karşı taraf ben üstesinden gelirim diyor zorlanmıyor, borca girmiyor ayakları yere basıyorsa da fazla dert etmeyebilirsiniz.

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz çocuklara nasıl davranırdı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nişanlılık Süresi Ne Kadar Olmalıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.